Έως τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση

Gazzetta team
Έως τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση
Ως τον Ιούνιο θα ετοιμάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε το προηγούμενο διήμερο στην Ολλανδία -χώρα που βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης υποδομών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ο νέος τρόπος μετακινήσεων στην Ευρώπη, προκειμένου να περιοριστεί η μόλυνση της ατμόσφαιρας. Στην Ολλανδία, όπως και σε άλλες προηγμένες χώρες, συνδυάζονται βασικά δύο πράγματα: Κίνητρα για να γίνει η αγορά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πιο προσιτή και προβλέψεις για εγκατάσταση και ομαλή λειτουργία των φορτιστών. Οι Ολλανδοί έχουν αποκτήσει εδώ και μια δεκαετία εμπειρία και από τα καλά και τα αρνητικά και μπορούν να μας ανοίξουν τον δρόμο. Στο πλαίσιο της πράσινης ατζέντας μας θα φέρουμε σχετικό νομοσχέδιο έως τον Ιούνιο», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από την αρμόδια γγ και πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής για την ηλεκτροκίνηση, Αλεξάνδρα Σδούκου, είχε ευρύ κύκλο επαφών με τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου ηλεκτροκίνησης στην Ολλανδία (υπουργεία, δημοτικές αρχές, εταιρείες).