Βαλεντίν: «Είμαι καλά με τη μαμά μου, είμαι χαρούμενη» (vid)

Gazzetta team
Βαλεντίν: «Είμαι καλά με τη μαμά μου, είμαι χαρούμενη» (vid)
Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν ότι ο νεαρός πατέρας της Βαλεντίν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης στο Αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δικηγόρος του πατέρα με την Βαλεντίν, η μικρή ανέφερε ότι είναι καλά και χαρούμενη με τη μητέρα της.

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά την απολογία του στον 12ο τακτικό ανακριτή, ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, που δηλώθηκε εξαφανισμένη στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

«Δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω μόνος μου εδώ, ήθελα να έχει μια καλύτερη ζωή και να μορφωθεί», φέρεται να είπε στον ανακριτή ο πατέρας της 7χρονης ο οποίος δηλώνει μετανιωμένος. Έδωσε επίσης στον ανακριτή την ακριβή διεύθυνση που διαμένει η μητέρα της Βαλεντίν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γαλλικές αρχές έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι η μητέρα ζει στο Σεν Ετιέν από το 2015, ενώ εκτιμούν πως δεν προκύπτει λόγος το παιδί να φύγει από κοντά της και να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα της Πρόνοιας.

Βαλεντίν: «Είμαι καλά με τη μαμά μου, είμαι χαρούμενη»

Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε ο Alpha, αργά το βράδυ της Πέμπτης και με την παρότρυνση του πατέρα, ο συνήγορος του κύριος Βασίλης Νουλέζας επικοινώνησε με την 7χρονη Βαλεντίν, προκειμένου για να συλλέξει στοιχεία και ν' αποδείξει ότι ο πατέρας της δεν την έθεσε σε κίνδυνο.

Με την άδεια της βιολογικής μητέρας που βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, η 7χρονη λέει:

«Είμαι η Βαλεντίνα, είμαι καλά. Είμαι με τη μαμά μου και είμαι πολύ καλά. Ναι είμαι καλά, είμαι χαρούμενη που θα δούμε τη μαμά μου και την αδελφή μου».

Ακόμα σε κάποια στιγμή της συνομιλίας ρωτάει εάν είναι καλά ο πατέρας της, με τον κύριο Νουζέλα να της λέει ότι είναι καλά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της 7χρονης μετά την απολογία του στον ανακριτή την Παρασκευή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.