Έρχεται βαρυχειμωνιά, «βουτιά» της θερμοκρασίας και χιόνια

Gazzetta team
Έρχεται βαρυχειμωνιά, «βουτιά» της θερμοκρασίας και χιόνια
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με «βουτιά» της θερμοκρασίας και χιόνια σε κάποιες περιοχές.

Ο καιρός τις τελευταίες μέρες είναι ανοιξιάτικος, ωστόσο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αυτό δεν θα κρατήσει πολύ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να μας ξεγελούν οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος των τελευταίων ημερών, αφού έρχεται βαρυχειμωνιά από την Τετάρτη.

Αναλυτικά η πρόβλεψη:

Με ανοιξιάτικες διαθέσεις κάνει ποδαρικό στη χώρα μας ο Φεβρουάριος, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να προσεγγίζουν τους 17 με 18 βαθμούς κελσίου σε αρκετές περιοχές και τους ανέμους να μην προβληματίζουν, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Στο ίδιο καιρικό μοτίβο αναμένεται να κυλήσουν και τα πρώτα 24ωρα της νέας εβδομάδας, με τον υδράργυρο μάλιστα να σημειώνει νέα μικρή άνοδο.

Δεν θα πρέπει όμως να μας ξεγελάσει αυτή η εξέλιξη μιας και σύντομα ο καιρός θα μας οδηγήσει στο άλλο άκρο, πηγαίνοντάς μας στην κυριολεξία στον βαρύ Χειμώνα! Μέσα σε λίγες ώρες η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά της τάξης των 12 ή και 15 βαθμών κελσίου, βάζοντας τη χώρα κυριολεκτικά στην κατάψυξη. Αιτία για τα παραπάνω, η μετατόπιση πολικών αερίων μαζών από τα βόρεια της Ευρώπης, νοτιότερα.

Ωστόσο και ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποίησε για «επιστροφή» του χειμώνα.

«Μην παρασύρεστε από τον ήλιο και τις σχεδόν ανοιξιάτικες συνθήκες που επικρατούν, θα επιστρέψει ο χειμώνας από την Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα και πολύ γρήγορα (μέχρι και το βράδυ της ίδιας μέρας) και στις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας» γράφει ο κ. Καλλιάνος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.