Νέο δελτίο ΕΜΥ για «Ζηνοβία»: Έξαρση του χιονιά το μεσημέρι της Δευτέρας (vids)

Gazzetta team
Νέο δελτίο ΕΜΥ για «Ζηνοβία»: Έξαρση του χιονιά το μεσημέρι της Δευτέρας (vids)
Έξαρση του χιονιά «βλέπει» η ΕΜΥ λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ.

Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία», που σαρώνει τη χώρα, αναμένεται να ενταθούν απόψε, σύμφωνα, όμως, με το νέο, αναλυτικό δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μια ακόμη μεγαλύτερη έξαρση αναμένεται λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ.

Η ΕΜΥ εκτιμά ότι «οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν μια έξαρση λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι το βράδυ» και πως ο κύριος όγκος των χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» -όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο- «προσδιορίζεται περισσότερο στη Βοιωτία, στα νότια τμήματα της Φθιώτιδας και στη Δυτική Αττική».

Σημειώνει, δε, ότι χιόνια -κατά τόπους πυκνά- θα «δουν» ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

Βροχές και δυνατά μποφόρ

Πέρα από τις χιονοπτώσεις, η ΕΜΥ τονίζει ότι «θα έχουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που αργότερα θα εξασθενήσουν».

«Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι.

Αύριο οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ», υπογραμμίζει η ΕΜΥ.