Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες σήμερα Κυριακή (vid)

Gazzetta team
Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες σήμερα Κυριακή (vid)
Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα, Κυριακή, με καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και νοτιάδες έως και 9 μποφόρ.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά και τα βορειοανατολικά, θυελλώδεις ανέμους νοτίων διευθύνσεων στο Αιγαίο και δυτικών διευθύνσεων στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το meteo:

Βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια, όπου βαθμιαία θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, περιμένουμε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και μετά το μεσημέρι στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς θυελλώδεις 8 μποφόρ και τις νυχτερινές ώρες τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με πιθανότητα τοπικής βροχής ή πρόσκαιρης καταιγίδας μετά το απόγευμα περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.