Αστυνομικοί εισέβαλαν σε κινηματογράφο της Αθήνας για να βγάλουν από την αίθουσα ανήλικους που έβλεπαν τον Joker

Gazzetta team
Αστυνομικοί εισέβαλαν σε κινηματογράφο της Αθήνας για να βγάλουν από την αίθουσα ανήλικους που έβλεπαν τον Joker
Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας Joker, σε έναν από τους πιο γνωστούς κινηματογράφους στη Αθήνας, όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στην αίθουσα, μετά από καταγγελία για παρουσία… ανηλίκων!

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας Joker, σε έναν από τους πιο γνωστούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Πρόκειται για τον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, επί της Πατησίων, που τις τελευταίες ημέρες προβάλλει, με μεγάλη επιτυχία, τη δημοφιλή ταινία Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, κατά τη διάρκεια της βραδινής προβολής εμφανίστηκαν αστυνομικοί, ύστερα από καταγγελία παρευρισκόμενων για παρουσία… ανηλίκων!

Κατά τις ίδιες αστυνομικές πηγές, στην προβολή του Joker βρίσκονταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας για να ελεγχθεί αν επετράπη σε ανηλίκους να δουν την ταινία.

«Βράζει» το Twitter με την εισβολή της ΕΛΑΣ στο σινεμά: «Τα κουρέψατε με την ψιλή τα παιδιά;» (pics)

Να σημειωθεί ότι έχει προκληθεί σύγχυση με την καταλληλότητα του Joker, καθώς κάποιοι κινηματογράφοι αναφέρουν ότι είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 18 ετών, ενώ άλλοι το προβάλλουν ως κατάλληλο για ηλικίες άνω των 15 ετών.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο προέβησαν σε έλεγχο στοιχείων, δίχως, όμως, να γίνουν προσαγωγές ή να δοθεί άλλη συνέχεια. Σύμφωνα με αναφορές στο Twitter, ένα παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο κατά την προβολή του Joker σε κινηματογράφο του Αμαρουσίου.

Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αμέσως μετά το συμβάν, εξάλλου, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση ότι «έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η οποία συνεχίζει: «Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».

Υπάρχει, δε και μια φήμη της τελευταίας στιγμής, που έχει κυκλοφορήσει στο Twitter και αναφέρει πως ένας χωρισμένος πατέρας πήγε τον γιο του να δει τον Joker και η μητέρα, που δεν ήθελε να δει την ταινία ο μικρός, ειδοποίησε την αστυνομία...