«Δεν έγινε καμία παρανομία», υποστηρίζει ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου (vid)

Gazzetta team
«Δεν έγινε καμία παρανομία», υποστηρίζει ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου (vid)
Το κορίτσι εκτινάχθηκε 11 μέτρα.

Ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, όπου έχασε τη ζωή της μια 14χρονη μαθήτρια, υποστηρίζει πως «δεν έγινε καμία παρανομία».

«Δεν είναι κρυφό ότι η ιπποδύναμη του συγκεκριμένου μηχανήματος ξεπερνούσε κατά πολύ τους 15 ίππους… μάλλον είναι κι αδιάφορο. Είναι σαφές ότι είναι ένα μηχάνημα με μεγάλη ιπποδύναμη που μπορούσε να μεταφέρει περίπου 30 ανθρώπους. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ιπποδύναμη του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι πολλαπλάσια των 15 ίππων», ανέφερε στο Star, ο δικηγόρος Χρήστος Νάστος.

Επίσης πρόσθεσε πως: «Ενδεχομένως κάποιοι παρέσυραν την αξιότιμη και αξιοσέβαστη κυρία εισαγγελέα για να συντάξει και να υπογράψει ένα τέτοιο έγγραφο με αυτό το περιεχόμενο, αφού ύστερα από έρευνα του γραφείου τέτοια προϋπόθεση από τον νόμο δεν ορίζεται. Δεν είναι υποχρέωση του επιχειρηματία να επιχειρεί την έκδοση αδείας μεγαλύτερα των 15 ίππων».

«Με τον τρόπο αυτό λειτουργούν όλα τα λούνα παρκ» κατέληξε ο κ. Νάστος.

Τι δείχνει η πραγματογνωμοσύνη

Η ισχύς του παιχνιδιού, από το οποίο εκτινάχθηκε η ανήλικη μαθήτρια, ήταν οκτώ φορές μεγαλύτερη από αυτή που ήταν τυπικά δηλωμένη στις αρχές, αναφέρει η πραγματογνωμοσύνη που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η μηχανική υποδομή του παιχνιδιού ήταν της τάξης των 123 ίππων και όχι των 15HP όπως είχε δηλωθεί. Σε μία προσπάθεια να προλάβει παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου έστειλε την Παρασκευή επιστολή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με αποδέκτες όλους τους Δήμους των τεσσάρων νομών, σχετικά με την ασφαλή λειτουργία και το καθεστώς αδειοδότησης των κινητών λούνα παρκ, που περιοδεύουν σε πανηγύρια.