Φρίκη στο Μοσχάτο: Βρέθηκε σπίτι «κολαστήριο» με δεκάδες νεκρά ζώα (vid)

Gazzetta team
Φρίκη στο Μοσχάτο: Βρέθηκε σπίτι «κολαστήριο» με δεκάδες νεκρά ζώα (vid)
Μπροστά σε ένα πρωτοφανές θέαμα βρέθηκαν φιλόζωοι, εθελοντές αλλά και οι αρμόδιες Αρχές από το «κολαστήριο» ζώων στο Μοσχάτο.

Διαπιστώθηκε πως ένας άνδρας βασάνιζε επί σειρά ετών σκύλους και γάτες, ενώ οι γείτονες παρόλο που άκουγαν κραυγές σιωπούσαν.

Όπως εξηγεί η κα Σοφία Κρομμυδάκη, πρόεδρος εθελοντών για τα αδέσποτα «Αδέσποτοι Εθελοντές Ρέντη, Μοσχάτου και όμορων δήμων, μία νέα κάτοικος της περιοχής, ενοχλημένη από την έντονη δυσοσμία έκανε την καταγγελία που οδήγησε στη μακάβρια ανακάλυψη.

«Ήταν αφόρητη κατάσταση (...) φορέσαμε ειδικές φόρμες, ανακαλύπταμε πτώματα κάθε μέρα - ήταν ένα θρίλερ».

Ήταν στις 9 Ιουλίου όταν έγινε ο πρώτος επιτόπιος έλεγχος και έκτοτε οι υπεύθυνοι προσπαθούν να μαζέψουν τα αναρίθμητα νεκρά ζώα από τη μονοκατοικία.

Οι φιλόζωοι εντόπισαν 15 σκυλιά τα οποία μεταφέρθηκαν στο ΔΙΚΕΠΑΖ και 20 με 25 γάτες κλεισμένες σε δωμάτια του σπιτιού.

Σκελετοί ζώων βρέθηκαν σε κούτες, σακούλες και συρτάρια. Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν ακόμα και θηλιές, που ενισχύουν τους φόβους για βασανισμό των ζώων.

Σύμφωνα με την κυρία Κρομμυδάκη, οι γείτονες άκουγαν ουρλιαχτά ζώων από το σπίτι εδώ και δέκα χρόνια ενώ κανείς δεν έκανε καταγγελία. «Η γειτονιά μου είπε πως ακούγονταν ουρλιαχτά σκύλων και κλάματα για περίπου δέκα χρόνια. Δέκα χρόνια όλη αυτή η κατάσταση, φοβόνταν να τον καταγγείλουν γιατί λένε ότι είναι σχιζοφρενής», είπε η κυρία Κρομμυδάκη.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένας άνδρας που τελευταία φορά που εθεάθη ήταν το βράδυ της Δευτέρας, όταν σύμφωνα με την κυρία Κρομμυδάκη έβγαζε φωτογραφίες τους εθελοντές.

«Σε πολλά σημεία ήταν παλέτες κλεισμένες σαν πόρτες και ζούσαν από πίσω ζώα. Βρήκαμε σε ένα δωμάτιο 11 σκυλιά, σε ένα άλλο τουλάχιστον 25 γατιά, τα οποία ζούσαν δίπλα σε πτώματα άλλων ζώων. Καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρίσκονταν», είπε.

«Πήγαν οι αστυνομικοί με πολιτικά, τους έβγαλε καραμπίνα. Κατόπιν πήγαν ένστολοι και ήταν πιο... ήρεμος. Τον πήγαν στο ψυχιατρείο και εκεί οι υπηρεσίες τον έβγαλαν έξω. Γιατί και πώς δεν γνωρίζουμε», ανέφερε.

«Τη μέρα που γίνονται οι εργασίες καθαρισμού, λείπει. Το βράδυ λένε ότι έρχεται αυτός. Εδώ και 10 μέρες το σπίτι καθαρίζεται κι αυτός δεν είναι εδώ. Έχουν βγει περίπου 12-14 κάδοι μπαζών που έχουν μεταφερθεί με τα φορτηγά του δήμου» πρόσθεσε η κυρία Κρομμυδάκη.

Τα ζώα που βρέθηκαν ζωντανά, δίνονται τώρα προς υιοθεσία.