Υπόθεση βιολόγου στα Χανιά: Τρεις παρόμοιες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις ερευνούν οι αρχές

Gazzetta team
Υπόθεση βιολόγου στα Χανιά: Τρεις παρόμοιες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις ερευνούν οι αρχές
Τρία περιστατικά επιθέσεων με πιθανό σεξουαλικό κίνητρο ερευνούν οι αρχές στην Κρήτη, εικάζοντας πως ο 27χρονος δράστης της δολοφονίας και του βιασμού της βιολόγου Σούζαν Ίτον είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το πιο σοβαρό περιστατικό φαίνεται να έλαβε χώρα πριν από περίπου δύο μήνες, περίπου στα μέσα Μαΐου 2019.

Τότε μία γυναίκα από την Πολωνία που έκανε περίπατο στην περιοχή του Καστελλίου κατήγγειλε ότι ένας άνδρας την παρέσυρε με το αμάξι με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Η επίθεση έλαβε τέλος όταν εκείνη σηκώθηκε έντρομη κι έτρεξε σε διπλανό χωράφι, με τον οδηγό να κατεβαίνει από το αμάξι αλλά να απομακρύνεται λίγες στιγμές αργότερα καθώς στην περιοχή περνούσαν κι άλλα αυτοκίνητα.

Η γυναίκα, που είναι παντρεμένη με ντόπιο και μόνιμη κάτοικος Χανίων, σύμφωνα με το δελτίο του Alpha αναγνώρισε το αυτοκίνητο του 27χρονου καθ' ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο 27χρονος αγρότης είχε προσαχθεί στο τμήμα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του.

Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγγείλει το καλοκαίρι του 2018 και μια τουρίστρια από τη Λιθουανία που βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η γυναίκα βρισκόταν στην ύπαιθρο κάνοντας τζόκινγκ, όταν την προσέγγισε ένα αυτοκίνητο που την χτύπησε από πίσω, ο οδηγός του οποίου το οδήγησε κατά πάνω της, με την τουρίστρια να καταφέρνει να απομακρυνθεί από το σημείο με τη βοήθεια ενός ακόμα τουρίστα.

Η τρίτη επίθεση έγινε στα τέλη Ιουνίου 2019 -λίγες ημέρες πριν την διάπραξη του φόνου και του βιασμού της βιολόγου, όταν μία γυναίκα που έκανε περίπατο δέχθηκε επίθεση από έναν πεζό άντρα, που αποπειράθηκε να την πιάσει από τον λαιμό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την ακινητοποιήσει.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η εισαγγελική διάταξη προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του κατηγορούμενου, γεγονός που αναμένεται να βοηθήσει πολύ τις έρευνες.