Υπόθεση Τοπαλούδη: «Είχαν εμμονή να την σκοτώσουν» (vid)

Gazzetta team
Υπόθεση Τοπαλούδη: «Είχαν εμμονή να την σκοτώσουν» (vid)
Έναν αργό, επώδυνο και βασανιστικό θάνατο που έγινε με ιδιαίτερη σκληρότητα και σαδισμό είχε η Ελένη Τοπαλούδη, από τον 19χρονο και τον 21χρονο, τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα στοιχεία του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με το STAR, στο βούλευμα καταγράφεται πως η Ελένη έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι δύο νεαροί είχαν εμμονή να τη σκοτώσουν.

Στο βούλευμα που παρουσιάζει το STAR αναφέρεται πως οι δύο νεαροί αποφάσισαν από κοινού τη δολοφονία της φοιτήτριας, με την απειλή πως θα τους καταγγείλει να πυροδοτεί τον θυμό τους.

Ο 19χρονος και ο 21χρονος επιχείρησαν να στραγγαλίσουν την Ελένη Τοπαλούδη, την γρονθοκόπησαν, την απειλούσαν με μαχαίρι και την χτύπησαν με το ηλεκτρικό σίδερο. Ενώ η Ελένη Τοπαλούδη ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση οι δύο νεαροί την έριξαν στον γκρεμό, στην παραλία της Φώκιας.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η εγκληματική συμπεριφορά τους παρουσιάζει ασυνήθη στοιχεία και μη αναμενόμενα, ακόμα και για τα πιο ειδεχθή εγκλήματα.

Οι κατηγορούμενοι, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τον ένα να έχει αποδεχτεί πλήρως τη συμπεριφορά του άλλου.

Η κράτησή τους έχει παραταθεί στις φυλακές Γρεβενών.

Πέρασε πειθαρχικό ο 21χρονος - Απείλησε σωφρονιστικό υπάλληλο

Πειθαρχικό πέρασε πάλι ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Αυτή τη φορά απείλησε με σπασμένα γυαλιά να σφάξει σωφρονιστικό υπάλληλο.

Ο νεαρός βγήκε εκτός ελέγχου, έσπασε γυαλιά και απείλησε τον υπάλληλο που βρισκόταν μπροστά του λέγοντάς του: «Θα σε σφάξω».

Αμέσως σήμανε συναγερμός προκειμένου ο κρατούμενος που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη να ηρεμήσει.

Ο Ροδίτης πέρασε και πάλι πειθαρχικό συμβούλιο καθώς οι κανόνες μέσα στη συγκεκριμένη φυλακή είναι αυστηροί.

Είναι το τρίτο κατά σειρά τους τελευταίους τρεις μήνες.

Τιμωρήθηκε με 10 ημέρες στο πειθαρχείο, στέρηση εργασίας ενός έτους.

Μένει δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διωχθεί και ποινικά καθώς κινδύνευσε άμεσα υπάλληλος των φυλακών.

Συγκινεί η μητέρα της φοιτήτριας

Με δάκρυα στα μάτια έζησαν την ονομαστική εορτή της Ελένης Τοπαλούδη οι γονείς της, την πρώτη χωρίς εκείνη.

«Όταν έρχονται οι γιορτές, οι μέρες γίνονται ακόμα δυσκολότερες» λέει με σπασμένη φωνή η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

«Συνειδητοποιείς ότι δεν θα ξαναδείς αυτό το πλάσμα και το μόνο σημείο αναφοράς είναι είναι τώρα το μνήμα και οι αναμνήσεις». Οι γονείς της Ελένης τελέσαν τρισάγιο στη μνήμη της στο Διδυμότειχο και ραγίζει καρδιές η μητέρα της, λέγοντας ότι της πήγαν «αγκαλιές λουλούδια [...] σαν να ήταν αρραβώνας».

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πήγαμε αγκαλιές λουλούδια, τριαντάφυλλα, που πάντα της άρεσαν και μου αρέσουν σε διάφορα χρώματα. Αγκαλιές λουλούδια σαν να ήταν αρραβώνας. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό. Τίποτα άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε» περιγράφει.

«Πίσω δε γυρνάει η Ελένη. Αυτό είναι το κακό» λέει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη. «Κάθε ημέρα είναι δύσκολη και οι γιορτινές είναι ακόμα πιο δύσκολες». Το ίδιο δύσκολο είναι και για τον αδερφό της Ελένης, τον Πέτρο, ο οποίος, όπως λέει ο κ. Τοπαλούδης «την προηγούμενη εβδομάδα έγραψε για τη γιορτή της μητέρας: “γλυκιά μου μανούλα σου εύχομαι χρόνια πολλά, να είσαι υγιής, να με φροντίζεις και να με προσέχεις. Σου εύχομαι χρόνια πολλά και εκ μέρους της αδερφούλας μου της Ελένης”».

Πηγή: reader.gr