Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δραπέτες των φυλακών Αυλώνα (vid)

Gazzetta team
Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δραπέτες των φυλακών Αυλώνα (vid)
Ο ένας από τους δύο δραπέτες των φυλακών εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη από την αστυνομία.

Ούτε 24 ώρες δεν... χάρηκε την ελευθερία του ο 22χρονος Αλβανός, δραπέτης των φυλακών Αυλώνα, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και του πέρασαν ξανά χειροπέδες στην οδό Μενάνδρου, στην περιοχή της Ομόνοιας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός, γι’ αυτό και η επιχείρηση για τη σύλληψη του έγινε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον 21χρονο Σύρο, ο οποίος απέδρασε μαζί του χθες το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κρατούμενοι απέδρασαν από την πλευρά των μαγειρείων των φυλακών και συγκεκριμένα από αφύλακτη σκοπιά.

Ο πρώτος κρατούμενος πήδηξε την εξωτερική περίφραξη των φυλακών και έγινε αντιληπτός από γυναίκα αστυνομικό η οποία πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Αμέσως μετά πήδηξε και ο δεύτερος κρατούμενος, ο οποίος έπεσε προσωρινά στο έδαφος, ωστόσο στη συνέχεια σηκώθηκε και τραυμάτισε την αστυνομικό στο πρόσωπο. Αμφότεροι οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο 22χρονος εμπλέκεται στην πρόσφατη δολοφονία 33χρονου κρατουμένου στον Κορυδαλλό, έπειτα από συμπλοκή στο ψυχιατρείο των φυλακών, όπου είχε μεταχθεί ενώ φέρεται να είχε ενεργό συμμετοχή στην αλβανική «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού». Σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί για τη δολοφονία του κρατουμένου δίωξη για ανθρωποκτονία και εν συνεχεία κρίθηκε προφυλακιστέος.

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για την απόδραση

Το υπουργείο Δικαιοσύνης παρήγγειλε τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι ενώ παράλληλα διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων.

Πηγή: reader.gr