«Πόλεμος» για το νερό στη Νάξο: Συγκρούσεις κατοίκων με ΜΑΤ, 1 τραυματίας (pics)

Gazzetta team
«Πόλεμος» για το νερό στη Νάξο: Συγκρούσεις κατοίκων με ΜΑΤ, 1 τραυματίας (pics)
Ένταση κι επεισόδια μεταξύ κατοίκων της Νάξου κι αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν στο νησί των Κυκλάδων, με αφορμή εργασίες για την μεταφορά νερού από γεώτρηση.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται αγρότες, κτηνοτρόφοι και κάτοικοι των χωριών Φιλώτι και Δαμαριώνα στην Νάξο, μετά την απόφαση των δημοτικών αρχών να μεταφέρουν το νερό από τοπική γεώτρηση στην περιοχή Αϊ Λια στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης του νησιού.

Από χθες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή (μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής) προκειμένου να περιφρουρήσουν την εξέλιξη του έργου και να διασφαλιστεί η ομαλότητα στην περιοχή.

ai lias mat 1

Σύμφωνα με το naxostimes.gr στη συνάντηση τους το βράδυ της Παρασκευής οι αγροκτηνοτρόφοι της περιοχής αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να μην αφήσουν να ολοκληρωθεί το έργο αφού θεωρούν ότι η μεταφορά του νερού στο δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα Νάξου θα είναι επιζήμια για τις δικές τους περιοχές που το έχουν ανάγκη.

Σήμερα το πρωί οι αγροκτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη γεώτρηση και στην προσπάθεια τους να περάσουν συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

ai lias mat 5 1

Μάλιστα –από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- αισθάνθηκε αδιαθεσία κάποιος από τους αντιδρώντες ο οποίος μεταφέρθηκε, προληπτικά, στο νοσοκομείο του νησιού.

Ωστόσο, οι αγροκτηνοτρόφοι κατάφεραν να περάσουν και βρίσκονται κοντά στη γεώτρηση του Αϊ Λια (200 μ. από τον πύργο Μπαζαίου) και συζητούν με τους αστυνομικούς.

Να σημειωθεί ότι οι αντιδρώντες επικοινώνησαν τηλεφωνικά τόσο με το δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, όσο και τους αντιδημάρχους Δημήτρη Λιανό και Μανόλη Πολυκρέτη.