Εν αναμονή του «Ζορμπά»: Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων (vid)

Gazzetta team
Εν αναμονή του «Ζορμπά»: Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων (vid)
Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε πολλές περιοχές της χώρας, προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση περιοχών της Αττικής, ενώ μετ' εμποδίων διεξάγονται όσα δρομολόγια πλοίων δεν ακυρώθηκαν.

Χωρίς ηλεκτροδότηση παρέμειναν για αρκετές ώρες εξαιτίας την κακοκαιρίας η Πεντέλη, τα Βριλήσια και μεγάλο τμήμα της Παλλήνης, λόγω πτώσης δένδρων, από τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, τα πεσμένα δέντρα προκάλεσαν βλάβες σε γραμμές του δικτύου μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Εως αυτή την ώρα συνεργεία εργάζονται προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατό.

«Πυροτέχνημα» έγινε κολόνα της ΔΕΗ στην Ραφήνα

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από την Ραφήνα, όπου οι άνεμοι προκάλεσαν βραχυκύκλωμα σε κολόνα της ΔΕΗ στο Μπλε Λιμανάκι, με τους σπινθήρες να πετάγονται σε μεγάλη απόσταση.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές των Χανίων

Χωρίς ρεύμα είναι πολλές περιοχές του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑ) στο νομό Χανίων από απροσδιόριστη, μέχρι στιγμής, βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ. Στο σκοτάδι είναι περιοχές από το Σταλό μέχρι και πέρα Πλατανιά καθώς και περιοχές του κάμπου των Χανίων, στη Σούδα αλλά και στο κέντρο της πόλης, όπως η Χαλέπα.

Η βλάβη η οποία, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ από τη ΔΕΗ, δεν έχει εντοπισθεί ακόμη (διότι μπορεί να είναι και υπόγεια) αναμένεται να αποκατασταθεί αργά το βράδυ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές του βόρειου τμήματος των Χανίων, όπου και λειτουργεί το μεγαλύτερο μέρος των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ η κατάσταση επιτείνεται από τη βροχή που από νωρίς το μεσημέρι πλήττει το σύνολο σχεδόν του νομού Χανίων.

Σημειώνεται ακόμη, ότι τεχνικοί τις ΔΕΗ ερευνούν για τυχόν βραχυκύκλωμα υπόγεια που διαθέτουν υποσταθμούς ρεύματος συνδεδεμένους με το δίκτυο της επιχείρησης.

Να σημειώσουμε πως στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί από την κακοκαιρία και τέσσερα χωριά των Κυθήρων.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες - Κανονικά τα δρομολόγια προς Κρήτη

Οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίας, Ωστόσο, σήμερα το βράδυ στις 9 αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια για Κρήτη, αφού αναμένεται εξασθένιση των ανέμων στο Αιγαίο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σε πολλές θαλάσσιες περιοχές οι άνεμοι εξακολουθούν να φθάνουν κατά τόπους και τα 10 μποφόρ. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος. Στη γραμμή Βόλος-Σποράδες θα εκτελεστεί το δρομολόγιο των 7:45 με τον "Πρωτέα". Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Καβάλας Λιμένας Θάσου.

Στις γραμμές Κυλλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά τα δρομολόγια γίνονται μόνο κατά την κρίση των πλοιάρχων.

Πηγή: reader.gr