Εφοριακοί «μεταμφιέστηκαν» σε μελλόνυμφους και σφράγισαν φωτογραφεία στα Τρίκαλα

Gazzetta team
Εφοριακοί «μεταμφιέστηκαν» σε μελλόνυμφους και σφράγισαν φωτογραφεία στα Τρίκαλα
Με έναν αρκετά ευφάνταστο τρόπο αποφάσισαν εφοριακοί των Τρικάλων να διαπιστώσουν τις φορολογικές παραβάσεις σε φωτογραφεία της πόλης.

Τελικά, οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ έχουν εκπαιδευτεί καλά στο να ξετρυπώνουν επαγγελματίες που έχουν προβεί σε διάφορες ατασθαλείες, με κυριότερη την φοροδιαφυγή.

Έτσι, δύο εφοριακοί στα Τρίκαλα αποφάσισαν να υποκριθούν τους μελλόνυμφους με σκοπό να ελέγξουν κατά πόσο οι επαγγελματίες φωτογράφοι της πόλης, ήταν καθ' όλα εντάξει προς τις υποχρεώσεις τους με το κράτος κι έβγαλαν... λαβράκι.

Αφού μπήκαν στο πρώτο κατάστημα, λέγοντας στον επαγγελματία την πρόθεσή τους να αναλάβει εκείνος την φωτογράφησή τους στη γαμήλια δεξίωση, στη συνέχεια του ζήτησαν μερικές από τις προηγούμενες δουλείες του ώστε να πάρουν ιδέες.

Μόλις, όμως, ο ανυποψίαστος επαγγελματίας άνοιξε το άλμπουμ, οι εφοριακοί αποκάλυψαν την πραγματική τους ταυτότητα, ζητώντας του παράλληλα τα σχετικά παραστατικά, που αποδείκνυαν ότι όλες οι υπηρεσίες είχαν προσφερθεί με το γράμμα του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, ο φωτογράφος δεν επέδειξε όλα τα έγγραφα που του ζητήθηκαν, με αποτέλεσμα να λάβει ένα αρκετά τσουχτερό οικονομικό πρόβλημα, ενώ μπήκε και προσωρινό λουκέτο στην επιχείρηση.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, ανάλογος έλεγχος έγινε και σε ένα ακόμη φωτογραφείο της θεσσαλικής πόλης, όπου διαπιστώθηκαν εκ νέου παραβάσεις και κόπηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα.