«Κ...βούλγαρους» φώναζαν τους διαδηλωτές τρεις άνδρες των ΜΑΤ (pic & vid)

Gazzetta team
«Κ...βούλγαρους» φώναζαν τους διαδηλωτές τρεις άνδρες των ΜΑΤ (pic & vid)
Τη σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία τριών μελών διμοιρίας των ΜΑΤ και του διοικητή τους, για επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχτηκε δημοσιογράφος στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή.

Προηγήθηκε μήνυση του δημοσιογράφου του thestival.gr, Τάσου Ασλανίδη, για επίθεση σε βάρος του από άντρες των ΜΑΤ. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος κατήγγειλε και εκφράσεις κατά διαδηλωτών με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και στη μήνυση επισυνάπτει οπτικοακουστικό υλικό που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει τις καταγγελίες του.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, μελετώντας όλα τα παραπάνω, ζήτησε τη σύλληψη των μηνυόμενων προσώπων για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και -κατά περίπτωση- της εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχουν αποσταλεί οι κλήσεις για τη σύλληψή τους.

Όπως προκύπτει από το κείμενο της μήνυσης, οι παραπάνω αστυνομικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου υπηρετούν, για τις ανάγκες των αστυνομικών μέτρων με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.

H καταγγελία του δημοσιογράφου Τάσου Ασλανίδη όπως αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Facebook:

Το επίμαχο βίντεο από την στιγμή που οι αστυνομικοί των ΜΑΤ φέρονται να βρίζουν τους διαδηλωτές