Ανακαλύψεις σε Κρήτη και Κροατία αποκαλύπτουν τη λατρεία των Αρχαίων στο κρασί (pics)

Gazzetta team
Ανακαλύψεις σε Κρήτη και Κροατία αποκαλύπτουν τη λατρεία των Αρχαίων στο κρασί (pics)
Δύο πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου παρέχουν νέα πολύτιμα στοιχεία, αναφορικά με την κατανάλωση και το εμπόριο κρασιού στον αρχαίο κόσμο.

Ειδικότερα, ένας αγρότης στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή Ρουσσές Κεντριού Ιεράπετρας μετατράπηκε από σύμπτωση σε αρχαιολόγο. Ενώ μετέβαινε με το τρακτέρ στο χωράφι του, ο τροχός του αγροτικού οχήματος έπεσε σε ένα κοίλωμα στη γη που έδινε την εικόνα αρχαίου τάφου.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αρχαιολογική Υπηρεσία και ξεκίνησε ανασκαφική έρευνα η οποία αποκάλυψε λαξευτό θολωτό τάφο της Υστερομινωικής ΙΙΙ περιόδου στον οποίο βρέθηκαν δύο λάρνακες και πάρα πολλά Μινωικά αγγεία που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά και αποθήκευση κρασιού.

Την ίδια στιγμή, 2 δύτες από το κροατικό νησί του Pag εντόπισαν πρόσφατα ένα ναυάγιο που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα π.Χ. και φαίνεται να μετέφερε ένα φορτίο αμφορέων γεμάτους κρασί όταν βυθίστηκε, πιθανόν λόγω κακοκαιρίας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε ναυάγιο εκείνης της περιόδου, ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ανακαλύφθηκε το 2004.

Πηγή: reader.gr