Αποκαλυπτικά βίντεο από την «μάχη των αλιευτικών» στα ανοιχτά της Λέρου (vid)

Gazzetta team
Αποκαλυπτικά βίντεο από την «μάχη των αλιευτικών» στα ανοιχτά της Λέρου (vid)
Μετά το σοβαρό επεισόδιο, το οποίο περιλάμβανε μέχρι και πυροβολισμούς και σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων ψαράδων, σχεδόν 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου, φαίνεται πως η τουρκική προκλητικότητα είναι καθημερινότητα για τα ακριτικά νησιά.

Σε μια σειρά από βίντεο τα οποία παρουσιάζει το kathimerini.gr δεν προκύπτει μόνο η καθημερινή μάχη των αλιευτικών, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα, μιας και τα πλοία της Τουρκικής Ακτοφυλακής δεν διστάζουν να κινηθούν εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, σε χώρο ευθύνης του Λιμενικού Σώματος.

Τα τουρκικά αλιευτικά προσεγγίζουν τη Λέρο (ακόμα και στα ανοιχτά της Αγίας Μαρίνας), τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι, με σκοπό να δραστηριοποιηθούν ακόμα και μέσα σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα.

Όπως φαίνεται και από τα βίντεο που παρουσιάζει η Καθημερινή τα πλοία της Τουρκικής Ακτοφυλακής δεν διστάζουν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής όχι μόνο τα ελληνικά αλιευτικά, αλλά ακόμα και τις ακτές Ελληνικών νησιών, όπως οι Αρκιοί και το Αγαθονήσι.

Η απάντηση του Λιμενικού Σώματος

Η Ελληνική Ακτοφυλακή πράττει πάντοτε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, με αφορμή τις χθεσινές καταγγελίες Ελλήνων αλιέων περί χρήσης πυρών από τουρκικά αλιευτικά, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου.

Τονίζει επίσης ότι τα καταγγελλόμενα έχουν γίνει γνωστά στην αρμόδια Λιμενική Αρχή Λέρου, η οποία τα αξιολογεί και τα διερευνά ενδελεχώς στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής.

Πηγή: reader.gr