Ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων ΚΤΕΛ λόγω των πυρκαγιών στην Αττική

Gazzetta team
Ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων ΚΤΕΛ λόγω των πυρκαγιών στην Αττική
Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς Πελοπόννησο και Ήπειρο, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στην ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς την Πελοπόννησο και την Ήπειρο δεν θα πραγματοποιούνται λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κινέτα, αφού από νωρίς το απόγευμα παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Επίσης, με εντολή της ΕΛΑΣ και της πυροσβεστικής έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου Αθήνα-Κιάτο και αντίστροφα, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού προς Αεροδρόμιο.

Από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) ανακοινώθηκε πως υπάρχουν τροποποιήσεις δρομολογίων στις λεωφορειακές γραμμές 301, 314 και 324 που εξυπηρετούν τις περιοχές Ανθούσα, Πεντέλη κυκλική, Παλλήνη, Ραφήνα.

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ προς Ραφήνα και Νέα Μάκρη, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι, «ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας κανονικά, αλλά δεν γνωρίζουν μέχρι που θα φθάσουν και πώς, γιατί αρμόδιοι είναι η ΕΛΑΣ και η πυροσβεστική».

Προβλήματα στις πτήσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Κανονικά εκτελούνται αυτή την ώρα οι πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Νωρίτερα, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων στην Αθήνα και στην περιοχή του Αεροδρομίου, και έχουν κάνει δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσβεση των πυρκαγιών, από το απόγευμα μέχρι και τις 20:30 το βράδυ είχαν ακυρωθεί οκτώ πτήσεις, εννέα πτήσεις έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν για προσγείωση προς άλλα αεροδρόμια ενώ υπήρξαν και αρκετές καθυστερήσεις.

Επιστροφή χρημάτων από την Aegean

Η Aegean ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα σε όσους επιβάτες αδυνατούν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική.