Με αρματαγωγά και φρεγάτες ο απεγκλωβισμός ατόμων από την παραλία στο Μάτι Μαραθώνα (pics)

Gazzetta team
Με αρματαγωγά και φρεγάτες ο απεγκλωβισμός ατόμων από την παραλία στο Μάτι Μαραθώνα (pics)
Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά του λιμενικού σώματος μεταβαίνουν στην παραλία στο Μάτι του Μαραθώνα για να μεταφέρει πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ αποδέχθηκε σχετικό αίτημα και επιστρατεύονται και πλοία του στρατού.

Η φρεγάτα «Ελλη» και το αρματαγωγό «Ικαρία» μεταβαίνουν στο Μάτι Μαραθώνα ώστε να συνδράμει το Λιμενικό στον απεγκλωβισμό των κατοίκων που κατέφυγαν στην παραλία για να προστατευτούν από τη φωτιά.

Στο αρματαγωγό υπάρχουν και γιατροί για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο εκατοντάδες παιδιά από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα

Σε ασφαλή σημεία στην παραλία του Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν τα 621 παιδιά μετά την προληπτική εκκένωση των παιδικών Κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων, στην περιοχή, έπειτα από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Συντονισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από το δήμο Αθηναίων, είναι δυο υδροφόρα οχήματα για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε Κινέτα και Πεντέλη.

Ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, έως ότου υποχωρήσουν οι καιρικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.