Μητέρα και κόρη συνελήφθησαν για το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη: «Του έβαλα χαρτοπετσέτες στο στόμα γιατί έκλαιγε»

Gazzetta team
Μητέρα και κόρη συνελήφθησαν για το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη: «Του έβαλα χαρτοπετσέτες στο στόμα γιατί έκλαιγε»
Δύο γυναίκες συνελήφθησαν την Κυριακή 13 Μαΐου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, για την υπόθεση του νεκρού βρέφους που είχε βρεθεί πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Δεν χωρά ανθρώπου νους το έγκλημα στην Πετρούπολη. Γι’ αυτό και για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ήταν ζήτημα τιμής να βρεθεί ποιος σκότωσε και πέταξε στα σκουπίδια το βρέφος, που είχε βρεθεί νεκρό, από ρακοσυλλέκτη που έψαχνε κάδο απορριμμάτων, στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχαν σχηματίσει το προφίλ του υπόπτου και για σχεδόν δύο μήνες έκαναν εξονυχιστικές έρευνες στην περιοχή. Από τις καταθέσεις γειτόνων -σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου- οι αστυνομικοί δημιούργησαν μία λίστα γυναικών που θα μπορούσαν να είχαν φέρει στον κόσμο το άτυχο βρέφος. Ανάμεσα σε αυτές και η 19χρονη, από την οποία έγινε λήψη δείγματος DNA, το οποίο διασταυρώθηκε με αυτό του νεκρού μωρού. Το γενετικό υλικό ταυτοποιήθηκε και την Κυριακή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τη 19χρονη και την 52χρονη Αλβανίδα μητέρα της.

Σε βάρος των δύο γυναικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία. Ωστόσο, από την πλευρά του συνηγόρου τους, έγινε γνωστό ότι θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνέργεια σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της. Παράλληλα, θα ζητηθεί και ο διορισμός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα, καθώς προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Τι κατέθεσε στην προανάκριση η 19χρονη

«Εγώ δεν ήθελα να το σκοτώσω, έβαλα το κορδόνι γύρω από το λαιμό του μωρού για να σταματήσει να κλαίει. Η πόρτα του μπάνιου ήταν μισάνοιχτη. Το μωρό δεν σταματούσε να κλαίει και ζήτησα από τη μάνα μου να μου φέρει χαρτοπετσέτες για να του βάλω στο στόμα και να σκουπίσω τα αίματα...», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την προανάκριση από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η 19χονη που συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι πατέρας του παιδιού είναι ένας νεαρός τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω Facebook, είχε συνευρεθεί ερωτικά μαζί του λίγες φορές και μετά εξαφανίστηκε. «Άργησα να καταλάβω ότι ήμουν έγκυος και έφτασα σχεδόν επτά μηνών. Τότε δεν μπορούσα να το κρύψω άλλο και το κατάλαβε η μητέρα μου», κατέθεσε ακόμα η 19χρονη! Η 52χρονη μητέρα της αρνείται ότι τη βοήθησε στον τοκετό, παραδέχεται ωστόσο ότι ήταν εκείνη που άφησε το άψυχο σώμα του μωρού στον κάδο των σκουπιδιών.

Οι δυο γυναίκες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή.

Πηγή: reader.gr