Slogun:Οι Αγγλοι ανακοίνωσαν σήμερα το ημερολογιακό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν - πότε είπαμε ότι θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στην Ελλάδα;

FOLLOW US

Slogun:Οι Αγγλοι ανακοίνωσαν σήμερα το ημερολογιακό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν - πότε είπαμε ότι θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στην Ελλάδα;
BWIN stripe gif

Στα ρούχα του 52χρονου επιχειρηματία ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. την «ταυτότητα» των δραστών, παραμένει κρίσιμη η κατάστασή του

Gazzetta team
Στα ρούχα του 52χρονου επιχειρηματία ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. την «ταυτότητα» των δραστών, παραμένει κρίσιμη η κατάστασή του
Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. πέφτει μεγάλο βάρος για τον εντοπισμό κάποιου στοιχείου που θα «δείξει» τους δράστες της αιματηρής ληστείας, τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας, στη βίλα του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής πήραν τα ρούχα που φορούσε ο 52χρονος επιχειρηματίας, όταν μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Ρούχα τα οποία είναι πολύ πιθανό να «κρύβουν» γενετικό υλικό (αίμα, δέρμα ή τρίχες) των δύο ληστών με τους οποίους συνεπλάκη ο Σταματιάδης. Πρόκειται, βέβαια, για μία ερευνητική διαδικασία που μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ θα πρέπει να ληφθεί DNA και απ’ όσα άτομα (τραυματιοφορείς, νοσηλευτές, γιατροί) ήρθαν σε επαφή με τα ρούχα του επιχειρηματία.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα και να εντοπίσει περισσότερα στοιχεία για τους δράστες, η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε αναπαράσταση - αυτοψία στη μονοκατοικία. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να «ακολουθήσουν» την πορεία που έκαναν οι δράστες, μέσα και έξω από τη βίλα, προκειμένου να αναζητήσουν μέσα σε αυτή αποτυπώματα και DNA.

Εφόσον βρεθεί αξιοποίησιμο γενετικό υλικό, θα γίνει έρευνα στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιος από τους δύο είναι σεσημασμένος κακοποιός (σ.σ. που έχει συλληφθεί τα τελευταία χρόνια). Εάν αυτό συμβεί τότε οι αστυνομικοί θα έχουν ένα σημαντικό στοιχείο για το που να στρέψουν τις έρευνες τους.

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση ο 52χρονος - Ανάγκη για αίμα

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Γ. Γεννηματάς», σε σταθερή κατάσταση και χωρίς να παρουσιάζει επιδείνωση. Ο 52χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής και καταστολή, ενώ η κατάσταση της υγείας του παραμένει πολύ κρίσιμη. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της 11ωρης χειρουργικής επέμβασης χρειάστηκαν περισσότερες από 20 φιάλες αίματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα βαρύτατα τραύματά του και η ακατάσχετη αιμορραγία που αυτά προκάλεσαν.

Γι’ αυτό φίλοι της οικογένειας απηύθυναν έκκληση μέσω των social media για την άμεση προσέλευση στην Αιμοδοσία του νοσοκομείου όσων μπορούσαν να δώσουν αίμα, καθώς ανήκει στην κατηγορία όσων έχουν την σπάνια ομάδα «μηδέν ρέζους αρνητικό».

Ακολουθεί το ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου και νοσηλεύεται.

«Ο ασθενής Σ.Α που νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο στη ΜΕΘ του ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» εξακολουθεί να παραμένει σταθερός χωρίς ενδείξεις αιμορραγίας ή άλλου είδους επιδείνωση .
Βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής, σε καταστολή και ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ευκολία στη θεραπευτική αγωγή. Η κατάστασή του εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη».

Πηγή: reader.gr