Slogun:Δεν παίζουμε τον τελικό κυπέλλου στο Fifa να τελειώνουμε με αυτή την παρωδία κάθε χρόνο;

FOLLOW US

Slogun:Δεν παίζουμε τον τελικό κυπέλλου στο Fifa να τελειώνουμε με αυτή την παρωδία κάθε χρόνο;
BWIN stripe gif

Τελικά πόσοι πήγαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία;

Gazzetta team
Τελικά πόσοι πήγαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία;
Σε πεδίο μεγάλης διαμάχης εξελίσσεται ο αριθμός των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα.
Η μεγάλη απόκλιση των 140.000 ατόμων που ανέφεραν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας με το 1.500.000 που υποστηρίζουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, προκάλεσε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάχη δηλώσεων πολιτικών στελεχών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε παρέμβαση που έκανε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 επέμεινε ότι «τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρώνται».

Ο κ. Νίκος Τόσκας τόνισε ότι οι 140.000 κόσμου είναι ακριβής αριθμός «και δεν έχει πολιτικές σκοπιμότητες, δόθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες».

Υποστήριξε δε ότι στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ δεν υπάρχουν ώρα και ημερομηνία, λόγω των λάθος ρυθμίσεων της κάμερας που έκανε τη λήψη, καθώς εκεί φαινόταν η ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου και για το λόγο αυτόν σβήστηκαν εντελώς.

Είπε πάντως πως το βίντεο τραβήχτηκε την ώρα αιχμής του συλλαλητηρίου, δηλαδή στις 14:55.

Πρόσθεσε δε ότι αν ήταν πάνω από 1.000.000 ο κόσμος θα έφτανε μέχρι τους Αμπελόκηπους.

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Ήταν περισσότεροι από 140.000

Την ανακοίνωση της αστυνομίας που έκανε λόγο για συμμετοχή 140.000 πολιτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο κ.Παπαδάκης υποστήριξε πως «είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000. Αυτές οι εικόνες πρέπει να είναι από τις πρώτες στιγμές του συλλαλητηρίου», ενώ σχολίασε και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία από το ελικόπτερο.

Μάρδας: Ήταν περίπου 500.000

Σε άλλο μήκος κύματος από τον Νίκο Τόσκα εμφανίστηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας.

Όπως είπε, στο ΣΚΑΙ, ήταν 500.000 με 600.000 οι πολίτες που πήραν μέρος στο χθεσινό συλλαλητήριο.

Αντίστοιχα, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, είπε «Δεν το υποτιμάμε το συλλαλητήριο».


Πηγή: reader.gr