Νέα κύματα κακοκαιρίας χτυπούν την πρωτεύουσα, παρασύρθηκαν οχήματα στο Κερατσίνι (vids)

Gazzetta team
Νέα κύματα κακοκαιρίας χτυπούν την πρωτεύουσα, παρασύρθηκαν οχήματα στο Κερατσίνι (vids)
Δρόμοι ποτάμια και χαλαζόπτωση προκαλούν αρκετά προβλήματα στιςμετακινήσεις των πολιτών, ενώ και η συνέχεια της ημέρας προβλέπεται ανάλογη.

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από τις 11 το πρωί της Παρασκευής η Αθήνα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η Παρασκευή θα είναι δύσκολη μέρα από το μεσημέρι και μετά για την πρωτεύουσα. Λίγο μετά τις 11 στο κέντρο της Αθήνας έπεσε χαλάζι.

Aπεγκλωβίστηκε γυναίκα με 3 παιδιά στη Σαλαμίνα

Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκε μία μητέρα με τα τρία παιδιά της από οικία στην οδό Αγ. Σοφίας στα Σελήνια Σαλαμίνας, μετά από επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η μητέρα με τα παιδιά βρίσκονταν σε οικία της περιοχής αλλά λόγω της μεγάλης συσσώρευσης υδάτων από την πρωινή βροχόπτωση φοβήθηκε και κάλεσε σε βοήθεια.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 16 κλήσεις στην περιοχή της Σαλαμίνας για απάντληση υδάτων.

Άνοιξαν οι δρόμοι, κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

Ομαλοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε Κερατσίνι και Πέραμα, μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν το πρωί από τη νεροποντή.

Όπως έγινε γνωστό από την τροχαία, πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα, καθώς και στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, όπου υπήρχε εκτεταμένη συσσώρευση υδάτων από την ισχυρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οχήματα.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.

Ποτάμια οι δρόμοι στο Κερατσίνι

Στις 11 το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, από το ύψος της Λ. Σχιστού έως την Λ. Δημοκρατίας.

Τα σοβαρότερα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων παρουσιάζονται στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας.

Οπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της λεωφόρου Σχιστού έως τη λεωφόρο Δημοκρατίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι. Κατολίσθηση στην παλιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. Ο δρόμος έκλεισε.

Τις επόμενες ώρες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να «χτυπούν» την Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού και του Βόρειου Αιγαίου.

Πηγή: reader.gr