Η σύζυγος του συλληφθέντα της Αλεξανδρούπολης «αθωώνει» τον άντρα της

Gazzetta team
Η σύζυγος του συλληφθέντα της Αλεξανδρούπολης «αθωώνει» τον άντρα της
Η σύζυγος του άντρα, που κατηγορείται ως μέλος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, διέψευσε τους εν λόγω ισχυρισμούς, ενώ υποστηρίζει ότι ουδέποτε τον κατηγόρησε για ενδοοικογενειακή βία.

Η Ταγκρίντ Μούσα, σύζυγος του Σάντι Αλμούσα, που έχει συλληφθεί και κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. «Εάν ο άντρας μου ήταν τζιχαντιστής, δεν θα έδινε στο παιδί του το χριστιανικό όνομα Λυδία», ανέφερε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»

Η 20χρονη περιγράφει τις στιγμές που αποφάσισαν να φύγουν από τη Συρία. «Παντρεύτηκα τον άντρα μου το 2012 όταν ήμουν 15 χρόνων, μετά έφυγα στην Τουρκία να γλιτώσω από τον πόλεμο. Εκεί με βρήκε ο άντρας μου το 2014 και ήρθαμε στην Ελλάδα το 2016. Ξέρω ότι στη Συρία έχουμε πόλεμο κατά του Άσαντ. Ο άντρας μου δεν θα έκανε ποτέ κακό σε κανένα, πολύ περισσότερο σε παιδιά».

Για το πώς ήρθαν στην χώρα μας αλλά και τη διαδικασία της ανάκρισης ανέφερε: «Στην Ελλάδα ήρθαμε με βάρκες από τη Σμύρνη που μας πέρασαν στη Λέρο. Μέχρι να φτάσουμε φοβόμασταν πιο πολύ για το παιδί μας, τη Λυδία, τότε δεν είχαμε ακόμη το δεύτερο παιδί μας, τον Σουτζάκ. Ο άντρας μου είναι αθώος. Σχετικά με τον ISIS και την Αλ Νούσρα, εγώ, όταν με ρώτησαν οι αστυνομικοί εάν ο άντρας μου πολεμούσε στη Συρία, τους είπα ναι δεν εννοούσα τον ISIS ούτε την Αλ Νούσρα. Μου είπαν “πες μας ότι είναι ISIS και εμείς θα σε αφήσουμε ελεύθερη».

Επίσης, διέψευσε ότι ο σύζυγός της είναι βίαιος: «Ποτέ δεν κατήγγειλα εγώ τον άντρα μου για ενδοοικογενειακή βία σε εμένα ή στα παιδιά μας. Αυτό είναι απολύτως ψευδές. Μάλιστα, το είπα και στο δικαστήριο που έγινε στις 7-9-2017, όταν μία υπάλληλος της ΜΚΟ τον κατήγγειλε ψευδώς πως χτύπησε την κόρη μας. Όταν ο άντρας μου διαμαρτυρήθηκε για τα χρήματα που δικαιούμασταν από τον ΟΗΕ, δεν μας τα έδινε».

Πηγή: reader.gr