Συναγερμός για βόμβα σε αεροσκάφος της Lufthansa για Φρανκφούρτη (pics)

Gazzetta team
Συναγερμός για βόμβα σε αεροσκάφος της Lufthansa για Φρανκφούρτη (pics)
Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Μινσκ σε πτήση με προορισμό την Φρανκφούρτη έπειτα από πληροφορίες για βόμβα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, αεροσκάφος της Lufthansa λίγο πριν απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μινσκ με προορισμό τη Φρανκφούρτη ειδοποιήθηκε για βόμβα.

Το πλήρωμα κλήθηκε να αποβιβαστεί και το αεροπλάνο ελέγχεται για να διαπιστωθεί αν έχει τοποθετηθεί βόμβα.

Σύμφωνα με το sputniknews.com, η επιβίβαση σταμάτησε έπειτα από την αποστολή email σχετικά με πιθανή τρομοκρατική επίθεση, ανέφερε ο Εθνικός Αερολιμένας του Μινσκ. «Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Εθνικού Αεροδρομίου έλαβε ένα μήνυμα από άτομα αγνώστων στοιχείων σχετικά με την πρόθεσή τους να διαπράξουν τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της πτήσης LH1487 της Lufthansa, που θα αναχωρούσε από το Μινσκ με προορισμό την Φρανκφούρτη. Η αναχώρηση είχε προγραμματιστεί για τις 14:20. Η επιβίβαση αυτής της πτήσης έχει διακοπεί», ανέφερε το αεροδρόμιο στο κανάλι του στο Telegram. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για «επανεξέταση του αεροσκάφους και όλων των αντικειμένων που θα μεταφερθούν σε αυτό».

Το περιστατικό συνέβη ένα 24ωρο έπειτα από την πρωτοφανή πράξη «κρατικής αεροπειρατείας» σε πτήση της Ryanair από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας. Η Λευκορωσία προχώρησε στην αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στο Μινσκ και συνέλαβε τον διάσημο Λευκορώσο δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς, ο οποίος στη χώρα του αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ