Η αντίδραση του Ερντογάν στην αναγνώριση της «γενοκτονίας των Αρμενίων» από τον Μπάιντεν

Gazzetta team
Η αντίδραση του Ερντογάν στην αναγνώριση της «γενοκτονίας των Αρμενίων» από τον Μπάιντεν
Το μήνυμα που απηύθυνε προς τον Αρμένιο Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα "τρίτους" ότι παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Τουρκίας, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων.

«Κανείς δεν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι συζητήσεις - οι οποίες θα έπρεπε να διεξάγονται από ιστορικούς - πολιτικοποιούνται από τρίτους και γίνονται ένα μέσο παρέμβασης στη χώρα μας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμα που απηύθυνε προς τον Αρμένιο Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου είπε από την πλευρά του: «Η Τουρκία δεν έχει να μάθει τίποτα από κανέναν για το παρελθόν της. Οι λέξεις δεν μπορούν να αλλάξουν ή να ξαναγράψουν την ιστορία. Δεν μπορούμε να μάθουμε από κανέναν για την ιστορία μας. Απορρίπτουμε πλήρως αυτή τη δήλωση, της οποίας η μόνη βάση είναι ο λαϊκισμός». «Δεν έχει αξία η δήλωση του Μπάιντεν».

Λίγα λεπτά αργότερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζει πως η δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, δεν έχει καμία αξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ