Μπουντρούμια και απάνθρωπα βασανιστήρια με τις ευλογίες... Πούτιν στην Ουκρανία

Gazzetta team
Μπουντρούμια και απάνθρωπα βασανιστήρια με τις ευλογίες... Πούτιν στην Ουκρανία
Στην Ομοσπονδιακή Πολιτεία της Νέας Ρωσία, που είναι μεταξύ του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στην Ουκρανία, διeξάγονται φρικτά βασανιστήρια υπό την ανοχή του Πούτιν με βάση την "The Sun".

Μπουντρούμια όπου οι έγκλειστοι ακρωτηριάζονται με χειρουργικά εργαλεία, ξυλοκοπούνται και υποβάλλονται σε ηλεκτροσόκ. Κι όλα αυτά με τις... ευλογίες του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι καταγγελίες από ομάδες και οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια όλο και πληθαίνουν για τα όσα συμβαίνουν στη νοτιοανατολική Ουκρανία, στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, εκεί που έχει ανακηρυχτεί η Ομοσπονδιακή Πολιτεία της Νέας Ρωσίας.

Από το 2014 όταν και ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία με φόντο την ανεξαρτητοποίηση των ρωσόφωνων περιοχών, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ περίπου 13.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1,1 εκατ. έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια του, όμως τα επεισόδια είναι συνεχόμενα και το «τσεκούρι του πολέμου» δεν έχει θαφτεί.

Τις τελευταίες ημέρες ήρθαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες που δείχνουν τις εγκαταστάσεις ενός παλιού πυρηνικού εργοστασίου, οι οποίες, σύμφωνα με τις οργανώσεις, χρησιμοποιούνται ως μυστικές φυλακές που διοικούνται από υποστηρικτές του Πούτιν. Από αντάρτες και μισθοφόρους που πολέμησαν στο πλευρό των Ρώσων.

Όπως υποστηρίζεται περισσότεροι από 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολίτες, κρατούνται στις εγκαταστάσεις και έχουν υποστεί φρικτά βασανιστήρια. Αρχιβασανιστής φέρεται πως είναι ο «The Maniac» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Την ταυτότητά του αποκάλυψε το Justice for Peace στο Donbas, μια συμμαχία 17 ουκρανικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τοπικών μέσων ενημέρωσης.

«Ο τόπος που εξαφανίζονται άνθρωποι»

Όπως αποκάλυψε στη «The Sun» το Κέντρο Πολιτικών Ελευθεριών, που εδρεύει στο Κίεβο υπάρχουν 267 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 226 αμάχων, φυλακισμένα σε αυτά τα μπουντρούμια χωρίς να αντιμετωπίζουν καμία κατηγορία.

Η βαρβαρότητα όμως δεν σταματά εκεί. Οι κρατούμενοι που έχουν φύγει από εκεί κάνουν λόγο για τα τρομερά βασανιστήρια που υπέστησαν στις συγκεκριμένες φυλακές.

Σκληρά σωματικά βασανιστήρια, που πολλές φορές συνδυάζονται με ηλεκτροσόκ. Αλλά και ξύλο μέχρι θανάτου. Υπάρχουν μαρτυρίες πως τους λύγιζαν τα δάκτυλα μέχρι να σπάσουν ή ακόμα χειρότερα πως τους... αναλάμβαναν πρώην μποξέρ.

Επίσης έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ανθρώπων που τους αφήνουν γυμνούς σε εξωτερικούς χώρους πάνω σε σανίδες για πολλές ώρες.

Παρότι δεν έχουν υπάρξει επίσημα στοιχεία πως η λειτουργία των φυλακών συνδέεται με την κυβέρνηση της Ρωσίας, όλα τα διαβόητα μπουντρούμια στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν ώστε να τρομοκρατούν και αποτρέπουν κάθε φιλοουκρανική φωνή στην περιοχή.

Πηγή: Reader.gr