Αποκαλύψεις στην υπόθεση Ναβάλνι: Η θερμοκρασία του έπεσε στους 33,5 βαθμούς

Gazzetta team
Αποκαλύψεις στην υπόθεση Ναβάλνι: Η θερμοκρασία του έπεσε στους 33,5 βαθμούς
Νέες λεπτομέρειες ήρθαν στο φως σχετικά με την επίθεση δηλητηρίου στον επικριτή του Κρεμλίνου.

Τον Αύγουστο, ο Αλεξέι Ναβάλνι έπεσε θύμα δηλητηρίασης δολοφονήθηκε στη σιβηρική πόλη Τομσκ με την ουσία Νόβιτσοκ. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία.

Τώρα, για πρώτη φορά, οι γιατροί του νοσοκομείου της γερμανικής πόλης αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το πόσο κοντά στον θάνατο βρέθηκε ο Ρώσος πρώην ηγέτης της αντιπολίτευσης.

«Στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε σοβαρή δηλητηρίαση με αναστολέα χολινεστεράσης», ανέφερε η κλινική. Σε μια έκθεση τεσσάρων σελίδων, οι γιατροί αναφέρονται για πρώτη φορά με ακρίβεια στα συμπτώματα που προκαλούνται από το δηλητήριο νόβιτσοκ, που αναπτύχθηκε από τη Μόσχα στη δεκαετία του 1980.

Ο Ναβάλνι έπεσε σε κώμα, ο καρδιακός παλμός επιβραδύνθηκε σημαντικά, η θερμοκρασία του σώματος μειώθηκε στους 34,4 και μερικές φορές στους 33,5 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "The Lancet".

Ο Ναβάλνι έχει κατηγορήσει έναν «δολοφόνο κομάντο» της FSB, που φέρεται να ενεργούσε υπό τις εντολές του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις κατηγορίες και καταλογίζει στον Ναβάλνι σύνδρομο καταδίωξης. Η Γερμανία, από την άλλη πλευρά, κατηγορεί τη Ρωσία για την επίθεση, ενώ η τελευταία απάντησε επιβάλλοντας απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε αξιωματούχους δυτικών κρατών, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Σουηδία.

Πηγή: Reader.gr