Επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ένα παντελώς άγνωστο νέο είδος φάλαινας (vid)

Gazzetta team
Επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ένα παντελώς άγνωστο νέο είδος φάλαινας (vid)
Μια φάλαινα, τα χαρακτηριστικά της οποίας δείχνουν ότι πρόκειται για άγνωστο έως τώρα είδος, ανακάλυψαν επιστήμονες στο Μεξικό.

Ένα νέο είδος φάλαινας εκτιμούν οι επιστήμονες ότι εντόπισαν ανοιχτά των δυτικών ακτών του Μεξικού.

Στην περιοχή, τρεις φάλαινες με ρύγχος έκαναν την εμφάνισή τους τον προηγούμενο μήνα από ομάδα επιστημόνων, που εργάζονταν κοντά στα νησιά Σαν Μπενίτο, περίπου 300 μίλια από τα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Η επιστημονική ομάδα είχε ξεκινήσει έρευνα με σκοπό να ανακαλύψει τι είδους φάλαινες έκαναν ένα άγνωστο ακουστικό σήμα, που είχε καταγραφεί στη θάλασσα.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το σήμα ανήκε σε αυτό το νέο είδος!

Οι ειδικοί κατάφεραν να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν τις τρεις φάλαινες, ενώ ηχογράφησαν και τα ακουστικά σήματά τους, χρησιμοποιώντας υποβρύχιο μικρόφωνο. Οι τρεις ερευνητές είναι «πολύ σίγουροι» ότι πρόκειται για νέο είδος φάλαινας. Η ανάλυση γενετικού δείγματος θα δείξει αν έχουν δίκιο.

«Είδαμε κάτι καινούριο. Κάτι απρόσμενο σε αυτή την περιοχή, κάτι που δεν ταιριάζει -οπτικά ή ακουστικά- με οτιδήποτε που είναι γνωστό ότι υπάρχει», δήλωσε ο Τζέι Μπάρλοου, ένας από τους ερευνητές. «Μου προκαλεί ανατριχίλα η σκέψη ότι μπορεί να καταφέραμε κάτι που οι περισσότεροι θα έλεγαν ότι είναι πραγματικά απίθανο, να ανακαλύψουμε ένα μεγάλο θηλαστικό που υπάρχει στον πλανήτη, το οποίο είναι απολύτως άγνωστο στην επιστήμη», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το CNN, κάθε είδος φάλαινας στέλνει ένα μοναδικό ακουστικό σήμα μέσα στο νερό και αυτός ο ήχος δεν είχε καταγραφεί ποτέ.