Ουγγαρία: Σιωπή στο ακροδεξιό κόμμα για τη συμμετοχή μέλους του σε γκέι όργιο

Gazzetta team
Ουγγαρία: Σιωπή στο ακροδεξιό κόμμα για τη συμμετοχή μέλους του σε γκέι όργιο
Το κυβερνών ακροδεξιό κόμμα της Ουγγαρίας προσπάθησε να υποβαθμίσει τις κατηγορίες για ένα σκάνδαλο ομοφυλοφιλικού οργίου στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή ενός μέλους του, του ευρωβουλευτή Γιόζεφ Σάγιερ.

Ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, και το κόμμα του «Φίντες» έχουν θεσπίσει μια σειρά νόμων κατά την τελευταία δεκαετία που παραβιάζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και ο ίδιος ο Σάγιερ υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι ο ίδιος αναθεώρησε το ουγγρικό Σύνταγμα, απαγορεύοντας τους γάμους ομοφυλόφιλων το 2011.

Έτσι, η αποκάλυψη ότι συμμετείχε σε γκέι όργιο ήταν άκρως ντοπιαστική. Τη στιγμή που η αστυνομία ήταν απασχολημένη με το υπόλοιπο πλήθος, ο Σάγιερ ανέβηκε στο παράθυρο και στη συνέχεια μέσω της υδρορροής βγήκε στον δρόμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος επιδίωξε να χαθεί στο πλήθος, ωστόσο ένας περαστικός είδε ότι προσπαθούσε να διαφύγει και κάλεσε την αστυνομία. Τελικώς, συνελήφθη με ναρκωτικά στο σακίδιό του, τα οποία ο ίδιος είπε πως δεν γνώριζε πώς βρέθηκαν εκεί. Η βελγική αστυνομία τον συνόδευσε στο σπίτι του έτσι ώστε να τους δείξει το διπλωματικό διαβατήριό του.

Ακολούθως, ο Σάγιερ παραιτήθηκε για λόγους ευθυξίας, ζητώντας από τους ψηφοφόρους του να τον κρίνουν για τη μέχρι τώρα πορεία του.

Σε μια σύντομη δήλωση, το «Φίντες» επαίνεσε την παραίτηση Σάγιερ. Οι Ούγγροι υπουργοί, ωστόσο, δεν ήταν εξίσου πρόθυμοι να προβούν σε δηλώσεις για την υπόθεση.

Ο Σάγιερ παραδέχτηκε ότι ήταν σε ένα πάρτι, αλλά πρόσθεσε πως τα ναρκωτικά που βρήκε η αστυνομία πάνω του «φυτεύτηκαν» και δεν ήταν δικά του. Ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πάρτι. Ένα άτομο που γνώριζε τον Σάγιερ είπε ότι ενώ ο πολιτικός δεν συζήτησε ποτέ τη σεξουαλικότητά του, θεωρείτο ένα «κοινό μυστικό» μεταξύ των κύκλων του κόμματός του.

«Ένα πάρτι με γυμνούς επισκέπτες»

Ο διοργανωτής του πάρτι δήλωσε στη βελγική εφημερίδα HLN ότι ο Σάγιερ ήταν απλώς ακόμα ένας προσκεκλημένος.

«Πάντα προσκαλώ μερικούς φίλους στα πάρτι μου, οι οποίοι με τη σειρά τους φέρνουν μερικούς φίλους μαζί, και στη συνέχεια διασκεδάζουμε. Μιλάμε λίγο, πίνουμε κάτι, όπως σε ένα καφενείο. Η μόνη διαφορά είναι ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι, κάνουμε και σεξ μεταξύ μας», είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι οι επισκέπτες ήταν «εντελώς γυμνοί» τη στιγμή της αστυνομικής εφόδου

Η βελγική αστυνομία διερευνά την υπόθεση για παραβίαση του lockdown, καθώς και εναντίον του Σάγιερ για κατοχή ναρκωτικών.

Ωστόσο, το στοιχείο του «γκέι οργίου» είναι αυτό που λαμβάνει την μεγαλύτερη προσοχή, κυρίως επειδή ο Σάγιερ έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο ως μέρος μιας δεξιάς κυβέρνησης που έχει θεσπίσει νομοθεσία κατά των ΛΟΑΤΚΙ.