Αμερικανικό CDC: «Στη δεύτερη εβδομάδα Δεκεμβρίου θα έχουμε το εμβόλιο για τον κορονοϊό»

Gazzetta team
Αμερικανικό CDC: «Στη δεύτερη εβδομάδα Δεκεμβρίου θα έχουμε το εμβόλιο για τον κορονοϊό»
«Νομίζω πως θα έχουμε περίπου 40.000.000 δόσεις του εμβολίου πριν από το τέλος του χρόνου», επεσήμανε ο διευθυντής του CDC. «Από τον Μάρτιο θα ξεκινήσουμε τους μαζικούς εμβολιασμούς», ανέφερε.

Σε μια σημαντική ανακοίνωση προχώρησε ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, Ρομπέρ Ρέντφιλντ, ο οποίος δήλωσε ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό θα είναι διαθέσιμες τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

«Το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα ξεκινήσει να διατίθεται στις ΗΠΑ πιθανότατα στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου», δήλωσε στο Fox News συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον Ρέντφιλντ, ένα εμβόλιο θα μπορούσε να διατεθεί αμέσως, αλλά με συγκεκριμένη ιεραρχία, θέτοντας προτεραιότητα τα «γηροκομεία και έναν συνδυασμό εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας και ατόμων υψηλού κινδύνου με χαμηλό εισόδημα».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αναμένεται να εξετάσει την κατεπείγουσα αίτηση αδειοδότησης του εμβολίου της Pfizer στις 10 Δεκεμβρίου.

Το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας έχει ανακοινώσει 95% αποτελεσματικότητα κατά την τελευταία τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

40.000.000 δόσεις του εμβολίου πριν από το τέλος του χρόνου

«Νομίζω πως θα έχουμε περίπου 40.000.000 δόσεις του εμβολίου πριν από το τέλος του χρόνου» επεσήμανε ο διευθυντής του CDC, σημειώνοντας πως ο αριθμός αυτός αρκεί για τον εμβολιασμό 20.000.000 πολιτών.

«Ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από τον Μάρτιο θα αρχίσουμε τους μαζικούς εμβολιασμούς στον γενικό πληθυσμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ