Η Κίνα συνδέει νησί με την ηπειρωτική χώρα κατασκευάζοντας τη μεγαλύτερη υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα υψηλής ταχύτητας στον κόσμο (pic & vid)

Gazzetta team
Η Κίνα συνδέει νησί με την ηπειρωτική χώρα κατασκευάζοντας τη μεγαλύτερη υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα υψηλής ταχύτητας στον κόσμο (pic & vid)
Το πρότζεκτ εγκρίθηκε και η Κίνα ξεκινά την κατασκευή της μεγαλύτερης υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής σήραγγας στον κόσμο!

Το σχέδιο υπήρχε καιρό, σήμερα (2/11), ωστόσο, πήρε έγκριση και η Κίνα ετοιμάζεται για ένα απίστευτο έργο!

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα The Paper, η κυβέρνηση άναψε το «πράσινο φως» στο μεγαλεπήβολο πρότζεκτ για την κατασκευή, στην ανατολική περιφέρεια Zhejiang, της μεγαλύτερης υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής σήραγγας υψηλής ταχύτητας στον κόσμο!

Το έργο για το υποθαλάσσιο τούνελ Jintang, όπως θα ονομάζεται, αναμένεται να κοστίσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια και θα χρειαστούν 6 με 7 χρόνια για την ολοκλήρωσή του.

Το βάθος του θα είναι στα 78 μέτρα, η διάμετρός του θα είναι 14 μέτρα και το συνολικό μήκος του θα φτάσει τα 16,2 χιλιόμετρα!

Στόχος του έργου είναι να ενωθεί η πόλη Zhoushan στο νησιωτικό σύμπλεγμα Jintang με την ηπειρωτική χώρα και τη Ningbo.

Τα συγκεκριμένα νησιά προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες, με δεκάδες ξενοδοχεία να... φυτρώνουν το ένα μετά το άλλο. Σήμερα, μπορείς να πας σε αυτά τα νησιά είτε με αυτοκίνητο περνώντας από μια γέφυρα είτε αεροπορικώς.

Όταν ολοκληρωθεί το τούνελ, τα σούπερ-τρένα της Κίνας, που ταξιδεύουν με 250 χλμ./ώρα, θα κάνουν το Ningbo-Zhoushan σε 30 λεπτά, ενώ τώρα με το αυτοκίνητο απαιτούνται γύρω στις 3 ώρες, και μόνο αν δεν υπάρχει κίνηση, πράγμα σπάνιο, ειδικά την τουριστική περίοδο.