Φοβόταν μην απολυθεί και έριχνε υπνωτικό στον καπουτσίνο συναδέλφου για 9 μήνες

Gazzetta team
Φοβόταν μην απολυθεί και έριχνε υπνωτικό στον καπουτσίνο συναδέλφου για 9 μήνες
Βρήκε ένα σατανικό τρόπο για να μην χάσει τη δουλειά της και να κριθεί αναγκαία για να απολυθεί η συνάδελφός της, αλλά τελικά τον πλήρωσε με τέσσερα χρόνια φυλακή....

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Πιεμόντε, η 53χρονη Μαριάντζελα Τσεράτο, είχε ακούσει πως εταιρία που δούλευε, μία ασφαλιστική εταιρία, επρόκειτο να κάνει περικοπές. Μπροστά στον κίνδυνο να δει την πόρτα της εξόδου, σκέφτηκε να ρίχνει υπνωτικό στον καφέ της συναδέλφου της, ούτως ώστε εκείνη είτε να κοιμάται, είτε να υπολειτουργεί και να επιλεγεί εκείνη για αποχώρηση, αν όντως γίνονταν οι περικοπές...

Η Τσεράτο έριχνε για 9 μήνες(!) σκόνη βενζοδιαζεπίνης (Valium ή Xanax).στον καπουτσίνο της συναδέλφου της όταν έφτιαχνε καθημερινά τον καφέ της.

Κάποια στιγμή η άτυχη γυναίκα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν έπεσε πάνω σε ένα δέντρο με το αυτοκίνητό της, στο δρόμο της επιστροφής από την εργασία. Οι γιατροί που την εξέτασαν δεν βρήκαν τίποτα παθολογικό.

Παίρνοντας μια άδεια από τη δουλειά, συνειδητοποίησε ότι ο καφές της έφταιγε, αφού εκτός εργασίας δεν είχε κανένα από τα συμπτώματα αυτά. Όταν γύρισε σιγουρεύτηκε ότι κάτι τρέχει με την Τσεράτο, όταν εκείνη της είπε: «Έλα, θα σου φέρω έναν καπουτσίνο. Τί κακό μπορεί να σου κάνει;»

Έχοντας υποψιαστεί πια τι συμβαίνει, κράτησε ένα δείγμα από τον καφέ, το οποίο έδωσε για ανάλυση και βρέθηκε να περιέχει μια «εξαιρετικά υψηλή» δόση βενζοδιαζεπίνης.

Ακολούθως, η «σκυτάλη» πέρασε στην αστυνομία. Την παρακολούθησαν την ώρα που αγόραζε τους καφέδες και την έπιασαν να ρίχνει σκόνη στο ποτήρι του θύματος. Η κατάληξη ήταν να της επιβληθεί ποινή 4 χρόνων. «Ο πελάτης μας ανησυχεί πολύ με αυτή την σοβαρή ποινή» δήλωσε ο δικηγόρος της, Αλμπέρτο Παντόστι.

«Συνεχίζει να αρνείται την κατηγορία και δεν μπορεί να καταλάβει πώς αυτή η παράλογη ιστορία καταστρέφει την ζωή της».

Το «αστείο» στην όλη ιστορία είναι πως όλα αυτά έγιναν χωρίς λόγο, αφού το πρώην αφεντικό της είπε πως η πεποίθησή της ότι μπορεί να απολυόταν ήταν λανθασμένη! Αντίθετα εκείνη την εποχή, το 2017, η εταιρεία έκανε στην πραγματικότητα προσλήψεις...