Ο δάσκαλος που «κόπηκε» από νηπιαγωγείο λόγω των τατουάζ του (vid)

Gazzetta team
Ο δάσκαλος που «κόπηκε» από νηπιαγωγείο λόγω των τατουάζ του (vid)
Ο γεμάτος τατουάζ εκπαιδευτικός, «κόπηκε» από το νηπιαγωγείο μετά από καταγγελία ενός γονέα.

Είναι ο Γάλλος με τα περισσότερα τατουάζ στη χώρα και εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Πλέον όμως, ο Σιλβάν Χελέν είναι αναγκασμένος να αφήσει τα νήπια που είχε μέχρι και πριν από λίγους μήνες και να πάρει μεγαλύτερα παιδιά, καθώς ένας γονέας προέβη σε καταγγελία εναντίον του.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου που δίδασκε σε προάστιο του Παρισιού, έγινε πέρυσι από τον πατέρα ενός αγοριού άλλου τμήματος, ο οποίος είπε οτι ο τρίχρονος γιος του «είχε εφιάλτες αφού είδε τον δάσκαλο».

Τελικά, μετά από μεσολάβηση των τοπικών εκπαιδευτικών Αρχών, αποφασίστηκε ο 35χρονος να συνεχίσει να διδάσκει σε τάξεις του δημοτικού και να «κοπούν» οι ώρες διδασκαλίας του στα νήπια, μια απόφαση που ο ίδιος βρίσκει «θλιβερή».

«Είμαι δάσκαλος δημοτικού και αγαπώ τη δουλειά μου», λέει ο 35χρονος που έχει περάσει γύρω στις 460 ώρες κάτω από τη «βελόνα» της μηχανής τατουάζ.

Άρχισε να κάνει τατουάζ στα 27 του, όταν δίδασκε σε ιδιωτικό σχολείο του Λονδίνου. Ήταν ένας τρόπος, λέει ο ίδιος, να αντιμετωπίσει μια «υπαρξιακή κρίση» που βίωνε. Από τότε τα τατουάζ έγιναν το μεγάλο του πάθος.

Ο ίδιος φιλοδοξεί μέσω της δουλειάς του να δείξει στα παιδιά ότι πρέπει να δέχονται όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το αν η εμφάνισή τους διαφέρει από το συνηθισμένο.