Απίστευτο: Αστυνομικός γονατίζει στον λαιμό μαύρου υπόπτου! (vid)

Gazzetta team
Απίστευτο: Αστυνομικός γονατίζει στον λαιμό μαύρου υπόπτου! (vid)
Η αστυνομία του Λονδίνου έθεσε σε διαθεσιμότητα το Σάββατο (17/7) έναν αστυνομικό, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να γονατίζει πάνω στο κεφάλι και τον λαιμό ενός μαύρου υπόπτου!

Σοκάρει βίντεο από το Λονδίνο, που δείχνει έναν αστυνομικό να γονατίζει πάνω στο κεφάλι και τον λαιμό ενός μαύρου υπόπτου!

Το σκηνικό, φυσικά, φέρνει στο μυαλό τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, και χθες, Σάββατο 17 Ιουλίου, όταν και το βίντεο είδε το «φως» της δημοσιότητας, η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον εν λόγω αστυνομικό.

Ο ύποπτος συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ για εμπλοκή σε καυγά και κατοχή επιθετικού όπλου και παραμένει υπό κράτηση, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Στο σημείο, δε, βρίσκεται ακόμη ένας αστυνομικός, ασιατικής καταγωγής, που παρακολουθεί αμέτοχος τον λευκό συνάδελφό του. Ο τελευταίος, τελικά, σηκώθηκε, αφού ο ύποπτος άρχισε να φωνάζει «φύγε από τον λαιμό μου», ενώ λίγο μετά ο ύποπτος διακρίνεται καθιστός, να μιλάει με τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

«Ορισμένες από τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν μου προκαλούν μεγάλη ανησυχία και δεν διδάσκονται στην αστυνομική εκπαίδευση», είπε ο υπαρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Στιβ Χάουζ.

«Το βίντεο που είδα σήμερα και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά δυσάρεστο», υπογράμμισε.

Το Reuters, που δημοσίευσε το θέμα, δεν έχει καταφέρει, όπως τονίζει, να επαληθεύσει το βίντεο από ανεξάρτητη πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...