Σάλος στις ΗΠΑ από τους πανηγυρισμούς αστυνομικών για τους πυροβολισμούς: «Τους γ@μ%σ@» (vid)

Gazzetta team
Σάλος στις ΗΠΑ από τους πανηγυρισμούς αστυνομικών για τους πυροβολισμούς: «Τους γ@μ%σ@» (vid)
Αγανάκτηση, εκνευρισμό και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον κόσμο τις ΗΠΑ, ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε μέσα από τη στολή αστυνομικού, απεικονίζει τα όργανα της τάξης στο Μαϊάμι να το χαίρονται ιδιαίτερα και να πανηγυρίζουν, επειδή έριξαν πλαστικές σφαίρες κατά διαδηλωτών και κάποιες βρήκαν στόχο!

Στο βίντεο αυτό που κοινοποίησε η «Miami Herald», φαίνεται διαδηλωτής να επιστρέφει στους αστυνομικούς ένα δακρυγόνο που είχαν ρίξει και οι εκείνοι να απαντούν με πλαστικές σφαίρες στην πρόκληση.

Ακούγεται μάλιστα ένας αστυνομικός να λέει: «Με είδες πως γ@@@σα αυτούς τους γαμ@@@ους;», ενώ ένας άλλος, στο ίδιο μήκος κύματος λέει: «Τον πέτυχα τον γαμ@@@νο», προφανώς ενώ ζητούσε τα εύσημα...

Η ατυχία για τους θρασείς αστυνομικούς ήταν ότι πίστευαν πως η κάμερα ήταν απενεργοποιημένη, αλλά αυτή ήταν σε λειτουργία.

Όταν το θέμα τέθηκε στον επικεφαλής αστυνομικό, προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι, λέγοντας: «Αντιλαμβάνομαι την ένταση της στιγμής, καθώς ξέκαθαρα δέχονταν επίθεση», αλλά παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί.