«Ένα όμορφο τέλος σε ένα τρελό ταξίδι»: Ο διαβόητος Τσαρλς Μπρόνσον πιστεύει ότι θα βγει από τη φυλακή! (pics & vids)

Gazzetta team
«Ένα όμορφο τέλος σε ένα τρελό ταξίδι»: Ο διαβόητος Τσαρλς Μπρόνσον πιστεύει ότι θα βγει από τη φυλακή! (pics & vids)
Ο Τσαρλς Μπρόνσον -πλέον Σαλβαδόρ- που θεωρείται ο πιο διαβόητος κρατούμενος στη Βρετανία και ένας από τους χειρότερους κακοποιούς παγκοσμίως, εξέφρασε την πεποίθηση πως σε τρία χρόνια, στα 70 του, θα είναι ελεύθερος!

Ο ζωντανός θρύλος των βρετανικών φυλακών, ο πιο αψυχολόγητος και απρόβλεπτος τρόφιμος όλων των εποχών και ένας από τους πιο διαβόητους κακοποιούς παγκοσμίως, ο Τσαρλς Μπρόνσον, σήμερα Σαλβαδόρ προς τιμήν του ζωγράφου Νταλί, πιστεύει ότι το αργότερο σε τρία χρόνια, όταν θα είναι 70 χρονών, θα έχει αποφυλακιστεί, μετά από 45 χρόνια -με ένα μικρό διάλειμμα κάποιων λίγων ημερών- πίσω από τα κάγκελα!

Σε γράμμα του από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας HMP Woodhill, βορειοδυτικά του Λονδίνου, που δημοσιεύεται στη βρετανική ιστοσελίδα metro.co.uk, γράφει, μάλιστα, ότι όταν αποφυλακιστεί σκοπεύει να φτάσει στην κορυφή του κόσμου της τέχνης και να ζήσει μια ωραία, απλή, χαρούμενη και ειλικρινή ζωή μέχρι τον θάνατό του.

Εδώ και περίπου μισό αιώνα, οι δεσμοφύλακες της Αγγλίας περνούν δύσκολες στιγμές, προσπαθώντας να δαμάσουν τον ατίθασο Μπρόνσον, καθώς η απίστευτη φυσική δύναμή του, η κλίση του στη βία και η δημοτικότητά του που τον έχουν μετατρέψει στον πιο προβεβλημένο κρατούμενο της χώρας.

«Η βία με κάνει πιο τρελό και δυνατό»

Όλα ξεκίνησαν το 1974, όταν ο Τσαρλς Μπρόνσον (τότε Μάικλ Πίτερσον) συνελήφθη για ληστεία, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει με κλοπιμαία αξίας... 26 λιρών!

Αφού καταδικάστηκε σε επτά χρόνια, βγήκε στα τέσσερα λόγω καλής διαγωγής, αλλά έμελλε να εκτίσει, τελικά, περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του. Από το 1974 έως σήμερα, ο Μπρόνσον έχει περάσει από 120 και πλέον φυλακές στα μήκη και τα πλάτη της Βρετανίας, έχει επιτεθεί σε περισσότερους από 20 δεσμοφύλακες (και αναρίθμητους κρατούμενους), έχει πιάσει 11 ομήρους, ενώ ο λογαριασμός των ζημιών και φθορών που έχει προκαλέσει έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 1 εκατομμύριο λίρες. Το μότο της ζωής του είναι χαρακτηριστικό: «Δεν φοβάμαι κανέναν. Η βία με κάνει πιο τρελό και δυνατό»!

Το εκπληκτικό με τον Μπρόνσον είναι ότι έχει μείνει στη «στενή» πολύ περισσότερο ακόμη και από κατά συρροή δολοφόνους, παρά το γεγονός ότι δεν έκανε ποτέ φόνο! Εκτέλεσε, ωστόσο, όπως προαναφέραμε, μια σειρά από εξωφρενικά εγκλήματα -τα οποία μπορείτε να «δείτε» στην εξαιρετική ταινία ''Bronson'' του 2008.

«Ένα όμορφο τέλος...»

Ο 67χρονος, λοιπόν, λέει στο γράμμα του πως έχει ζητήσει δημόσια ακρόαση με αίτημα την αποφυλάκισή του, θεωρώντας πως αρκετά ήταν «μέσα».

«Λέω εδώ και χρόνια ότι όλοι οι κατάδικοι θα πρέπει να έχουν δικαίωμα σε δημόσια ακρόαση. Αφήστε τους αληθινούς ανθρώπους να δουν τις αδικίες αυτού του εκδικητικού συστήματος. Είμαι τώρα 18 χρόνια περισσότερα από την ποινή μου στη φυλακή. Είναι φάρσα πια αυτό το πράγμα. Προβλέπω ότι θα ελευθερωθώ πριν γίνω 70 ετών. Τότε, μπορώ να φτάσω στην κορυφή του κόσμου της τέχνης και να ζήσω μια ωραία, απλή, ευτυχισμένη και ειλικρινή ζωή. Ένα όμορφο τέλος σε ένα τρελό, τρελό ταξίδι», γράφει χαρακτηριστικά.