To Netflix απέσυρε δυο σειρές λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ και του "Black lives matter"

Gazzetta team
To Netflix απέσυρε δυο σειρές λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ και του "Black lives matter"
Το Netflix ακολουθώντας τα βήματα και άλλων εταιρειών απέσυρε κάποιες σειρές από την πλατφόρμα, λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ και του "Black lives matter".

To Netflix κατήργησε τις σειρές «The Mighty Boosh» και «The League of Gentlemen» από την πλατφόρμα της, επικαλούμενη τη χρήση του blackface.

Οι κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει την κίνηση ως «αυθαίρετη χειρονομία» που δεν κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση του πραγματικού ρατσισμού.

Το "The Mighty Boosh" διαθέτει αρκετούς χαρακτήρες που υποτίθεται ότι είναι μαύροι στην εκπομπή, αλλά παίζονται από λευκούς ηθοποιούς.

Αυτό το γεγονός θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ως αφορμή για «διαμάχη».

Ενώ η απόφαση είναι βέβαιο ότι εγκρίνεται από ακτιβιστές των social media, ωστόσο δεν συμφωνούν όλοι πως αξίζει όλο αυτό, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ηθοποιών που την επέκριναν ως προφανή συμβολισμό.

Ο stand-up κωμικός Jack Carroll χαρακτήρισε την απομάκρυνση του «League of Gentlemen» «αυθαίρετη χειρονομία», υποστηρίζοντας ότι ο μόνος σκοπός της ήταν να δώσει στην εταιρεία το περιθώριο να μην «κάνει πραγματική δουλειά στην καταπολέμηση πραγματικών περιστατικών φυλετικών διακρίσεων».

Το Netflix έκανε πράγματι ότι και άλλες εταιρείες, με κίνητρο τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις για τη φυλετική δικαιοσύνη.

Η δημοφιλής αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή «Cops» αποσύρθηκε από το δίκτυό της, λόγω ισχυρισμών για ομαλοποίηση της αστυνομικής βίας. Το "Live PD", ένα άλλο reality show του ίδιου είδους, έχει αποσυρθεί προσωρινά. Τα σενάρια της τηλεοπτικής σειράς "LA's Finest" έχουν τεθεί σε παύση.

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα ήρθε με τη μορφή του HBO Max διαγράφοντας το "Gone with the Wind" από τη βιβλιοθήκη του.

Το δράμα εμφύλιου πολέμου των ΗΠΑ το 1939 θεωρείται ευρέως κλασικός κινηματογράφος και η κατάργηση της ταινίας προκάλεσε σε πολλούς αμηχανία.