«Έξαλλος και ο Θεός με τον Τραμπ»: Κεραυνός έπεσε στο Μνημείο του Ουάσινγκτον και στο Twitter γίνεται χαμός (pic & vid)

Gazzetta team
«Έξαλλος και ο Θεός με τον Τραμπ»: Κεραυνός έπεσε στο Μνημείο του Ουάσινγκτον και στο Twitter γίνεται χαμός (pic & vid)
Ένα απίστευτο βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου από το πρωί, και δείχνει έναν κεραυνό να πέφτει στο επιβλητικό, ύψους 170 μέτρων, Μνημείο του Ουάσινγκτον -με τους Αμερικανούς στο Twitter να... παίρνουν φωτιά, γράφοντας, μεταξύ άλλων, πως στάλθηκε από τον Θεό ως προειδοποίηση στον Ντόναλντ Τραμπ!

Καθώς βρίσκεται σε ύψος 170 μέτρων, το επιβλητικό Μνημείο του Ουάσινγκτον δεν είναι η πρώτη φορά που «τραβάει» κεραυνό.

Είναι σπάνιο, ωστόσο, ένα τόσο καλό βίντεο ντοκουμέντο -που τράβηξε κάποιος κάτοικος από το σπίτι του.

«Θύμωσε μέχρι και ο Θεός»

Επίσης, όμως, τούτη τη φορά, και με όσα γίνονται στις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, δεν ήθελε και πολύ για να γίνει χαμός στο αμερικανικό Twitter, με εκατοντάδες χρήστες να κάνουν λόγο, μεταξύ σοβαρού και αστείου βέβαια, για μήνυμα-προειδοποίηση από τον Θεό στον Ντόναλντ Τραμπ!

«Ο Θεός μίλησε, είναι με τους διαδηλωτές», γράφει ένας, «θύμωσε μέχρι και ο Θεός», γράφει ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος λέει «βάζω στοίχημα ότι ο Τραμπ κρύφτηκε πάλι στο καταφύγιο».

Η ιστορία του Μνημείου του Ουάσινγκτον

Για την ιστορία, το Μνημείο του Ουάσινγκτον είναι ένας οβελίσκος στην αμερικανική πρωτεύουσα, την Ουάσινγκτον, που κατασκευάστηκε στη μνήμη του πρώτου Αμερικανού προέδρου, του Τζορτζ Ουάσινγκτον. Το μνημείο, κατασκευασμένο από γρανίτη, μάρμαρο και γεύσιο, είναι τόσο η ψηλότερη πέτρινη κατασκευή στον κόσμο όσο και ο ψηλότερος οβελισκός, με ύψος 169,294 μέτρα.

Αν και υπάρχουν ψηλότερες μνημειακές στήλες, δεν είναι ούτε εξολοκλήρου πέτρινες, ούτε αληθινοί οβελίσκοι.

Η κατασκευή του μνημείου ξεκίνησε το 1848, αλλά σταμάτησε από το 1854 μέχρι το 1877, και τελικά ολοκληρώθηκε το 1884. Η διακοπή της κατασκευής συνέβη εξαιτίας τις έλλειψης κεφαλαίων και του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.