Η στιγμή που ο στρατός της Βενεζουέλας συλλαμβάνει πρώην Αμερικανούς στρατιώτες (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή που ο στρατός της Βενεζουέλας συλλαμβάνει πρώην Αμερικανούς στρατιώτες (vid)
Συνελήφθησαν 15 άτομα με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να «εισβάλουν» δια θαλάσσης στη χώρα.

Ένα βίντεο ήρθε στην δημοσιότητα από την στιγμή που δύο πρώην στρατιώτες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα, καθώς η «συνωμοσία τους για δολοφονία του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο» απέτυχε αναφέρει η Daily Mail.

Τα πλάνα δείχνουν ότι ο Luke Denman 34, και ο Airan Berry 41 ετών, ακινητοποιήθηκαν μαζί με έξι μισθοφόρους της Βενεζουέλας, τους οποίους ξάπλωσαν στο έδαφος.

Το πραξικόπημα φέρεται να συντονίστηκε από τον Jordan Goudreau, 43 ετών, ο οποίος λέει ότι ο στόχος του ήταν να πιάσει τον Maduro.

Ο Goudreau ισχυρίζεται ότι έχει φτιάξει μια «δύναμη» 300 ανδρών, ενώ ο Μαδούρο χαρακτήρισε τους συλληφθέντες «τρομοκράτες μισθοφόρους» και κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ, τον πολιτικό του αντίπαλο Χουάν Γκουαϊδό και την γειτονική Κολομβία. Όλοι οι προαναφερθέντες έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη με το περιστατικό.

Τι υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ

Την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο γεγονός.

«Θα μάθουμε. Μόλις το ακούσαμε», είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό και τις συλλήψεις των Αμερικανών και τόνισε: «αλλά δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνησή μας».

Ο Μαδούρο κατηγορεί τις ΗΠΑ

Τη Δευτέρα, ο Maduro κατηγόρησε τον Goudreau ότι ηγήθηκε της επιδρομής «με τρομοκράτες μισθοφόρους εκπαιδευμένους στην Κολομβία για επίθεση στη Βενεζουέλα και προσπάθεια να με σκοτώσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο βίντεο ο ένας από τους δύο Αμερικανούς, ο 34χρονος Λουκ Ντένμαν, εμφανίζεται να δηλώνει ότι το σχέδιο ήταν να επιβιβάσουν τον Μαδούρο σε αεροσκάφος και να τον μεταφέρουν στις ΗΠΑ.

Ο Μαδούρο πρόσθεσε ότι οι δύο συλληφθέντες Αμερικανοί, ο Ντένμαν και ο 43χρονος Έραν Μπέρι θα δικαστούν από τα πολιτικά δικαστήρια.

Οι δύο Αμερικανοί είναι μεταξύ των 15 συλληφθέντων για την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με το Καράκας, είναι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας Silvercorp, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι πρώην στέλεχος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού.

Μιλώντας για τους δύο Αμερικανούς, ο Μαδούρο είπε: «Έπαιζαν τον Ράμπο και το παρίσταναν τους ήρωες », προσθέτοντας ότι «οι αρχές της Βενεζουέλας είχαν αντιληφθεί την συνωμοσία».

Ο σύμμαχος του Maduro και ο Γενικός Εισαγγελέας Tarek William Saab δήλωσαν ότι συνολικά έχουν συλλάβει 114 άτομα που είναι ύποπτοι για την απόπειρα επίθεσης και κυνηγούν 92 άλλους.