«Ευπρόσδεκτοι οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα», γράφουν στην Αγγλία!

Gazzetta team
«Ευπρόσδεκτοι οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα», γράφουν στην Αγγλία!
Σύμφωνα με αγγλικό δημοσίευμα οι Βρετανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, κάτι που έκανε γνωστό και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με ανακοίνωσή του.

Η Ελλάδα αποτελεί διαχρονικά καλοκαιρινό προορισμό για πολλούς Βρετανούς τουρίστες. Μπορεί η Τουρκία, η Αυστρία, αλλά κι άλλες χώρες να έχουν δώσει προτεραιότητα σε άλλες εθνικότητες, ωστόσο στην Ελλάδα οι Βρετανοί παραμένουν ευπρόσδεκτοι και το φετινό καλοκαίρι!

Μιλώντας στο Radio 4's Today Programme, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Θέλουμε να έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα. Φυσικά, θα λάβουμε προφυλάξεις όσον αφορά τις προϋποθέσεις πριν ταξιδέψουν, αλλά και όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν, τον τρόπο διαμονής και τις παραλίες - θα ισχύουν οι κανόνες κοινωνικής απόστασης. Ωστόσο, καλωσορίζουμε τους τουρίστες για περισσότερα από 50 χρόνια και θέλουμε να συνεχίσουμε να δείχνουμε το είδος της φιλοξενίας για την οποία είμαστε πολύ γνωστοί».

Ωστόσο, η «The Sun» σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση συζητά με μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε να υπάρξει άνοιγμα θέρετρων σε νησιά που είναι δημοφιλή στη Βρετανία, με την προϋπόθεση πως θα γίνουν τεστ πριν τους επιτραπεί να φτάσουν στον προορισμό τους.

Σε ερώτηση στον υπουργό, αν θα ζητούν από τους ανθρώπους να κάνουν τεστ πριν τις πτήσεις, εκείνος είπε: «Το συζητάμε αυτό με τους επιδημιολόγους μας. Είναι πολύ πιθανό ότι θα έχουμε κάποιες προϋποθέσεις πριν ταξιδέψουν, αλλά φυσικά αυτό θα γίνει έτσι ώστε ο καθένας να έχει ένα μυαλό ότι όταν ταξιδεύει ότι δεν θα έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν τον ιό». «Μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν, η οποία θα είναι φυσικά πολύ αργότερα από την κανονική έναρξη, η τεχνολογία σχετικά με την υγεία θα έχει βρει ακόμη καλύτερες λύσεις σε αυτά τα προβλήματα».

Η Ελλάδα καλωσόρισε 33 εκατομμύρια τουρίστες πέρυσι, που έφερε 18,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία, όμως δεδομένα ο αριθμός θα είναι αισθητά μικρότερος φέτος.