Αχτίδα αισιοδοξίας στη Νέα Υόρκη: Οι λιγότεροι ημερήσιοι θάνατοι από την 1η Απριλίου

Gazzetta team
Αχτίδα αισιοδοξίας στη Νέα Υόρκη: Οι λιγότεροι ημερήσιοι θάνατοι από την 1η Απριλίου
Ο αριθμός των νοσηλευομένων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μειώνεται σταθερά, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 478 θάνατοι από τον Covid-19, ο μικρότερος αριθμός από την 1η Απριλίου.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, δήλωσε ότι τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι η Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, πέρασε το χειρότερο στάδιο της κρίσης και παραμένει σε ρυθμό σταθεροποίησης του συστήματος υγείας.

«Οι αριθμοί δείχνουν ότι διαπιστώνουμε καθοδική πορεία», είπε.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών από τον νέο κορονοϊό στην πολιτεία μειώθηκε σε 16.103 από 16.213 την Κυριακή, ενώ 478 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ο μικρότερος αριθμός ημερήσιων θανάτων από την 1η Απριλίου.

Ακόμα ανέφερε ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την επιβολή περιοριστικών μέτρων επί της λειτουργίας των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά προειδοποίησε ότι η χαλάρωση των μέτρων πρέπει να γίνει κατά τρόπο που θα αποτρέπει νέες αναζωπυρώσεις.

«Δεν χρειάζονται διαδηλώσεις για να πεισθεί οποιοσδήποτε στη χώρα αυτή ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις δουλειές μας και να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να βγούμε από τα σπίτια», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αντριου Κουόμο, που αναδείχθηκε ηγετική φωνή στη διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ, ζήτησε τη θέσπιση ομοσπονδιακού επιδόματος επικινδυνότητας για το υγειονομικό προσωπικό, τους αστυνομικούς και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της επιδημίας και επανέλαβε το αίτημα για ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την ενίσχυση της εκστρατείας πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε επίσης ότι 20 νοσοκομεία της πολιτείας του χρησιμοποιούν το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη κατά της ελονοσίας στην αντιμετώπιση της Covid-19 και τα αποτελέσματα των μελετών τους για τη θεραπεία θα αποσταλούν σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές.