Κορονοϊός: Το πρώτο μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Το πρώτο μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο (vid)
Με βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που τον βοήθησαν να βγει από το νοσοκομείο και έστειλε μήνυμα στους Βρετανούς ότι «θα νικήσουν» τον Covid-19.

«Καλό απόγευμα, σήμερα βγήκα από το νοσοκομείο μετά από μία εβδομάδα. Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις για να εκφράσω όσα χρωστάω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), που μου έσωσε τη ζωή», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον φορώντας κοστούμι στην πρώτη του δήλωση μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου για τις «προσπάθειες και τις θυσίες» που κάνουν για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

«Θέλω να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια των ανθρώπων αυτής της χώρας που κάνουν το σωστό», προσέθεσε.

«Παρόλο που θρηνούμε κάθε μέρα για όλους όσους απεβίωσαν από τον ιό και παρόλο που οι δυσκολίες δεν έχουν περάσει. Πλέον κάνουμε πρόοδο σ’ αυτή την καταπληκτική εθνική μάχη εναντίον του κορονοϊού. Ένας πόλεμος απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που δεν επιλέξαμε και τον οποίο δεν καταλαβαίνουμε απόλυτα».

«Ο λαός της Μεγάλης Βρετανίας φόρεσε μία ανθρώπινη πανοπλία γύρω από το πιο θαυμαστό περιουσιακό στοιχείο αυτής της χώρας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), το οποίο αν το προστατέψουμε και σταματήσουμε την υπερφόρτωσή του, τότε δεν θα νικηθούμε και η χώρα θα ξεπεράσει αυτή την πρόκληση όπως και πολλές άλλες στο παρελθόν.

Την τελευταία εβδομάδα είδα την πίεση που έχει το NHS αλλά και το κουράγιο όχι μόνο των γιατρών και των νοσηλευτών, αλλά όλων. Όλοι μαζί θα νικήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσοκόμους που τον περιέθαλψαν, καθώς «θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί αλλιώς» όπως είπε.

Τέλος ευχήθηκε καλό Πάσχα και τόνισε στους πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης, να μείνουν σπίτι, να προμαντέψουν το NHS και να σώσουν ζωές.

Πηγή: reader.gr