Contagion: Η τελευταία σκηνή προειδοποιούσε για το πώς ο ίδιος ο άνθρωπος προκαλεί τις πανδημίες (vid)

Gazzetta team
Contagion: Η τελευταία σκηνή προειδοποιούσε για το πώς ο ίδιος ο άνθρωπος προκαλεί τις πανδημίες (vid)
Η τελευταία σκηνή της ταινίας ''Contagion'' είναι ολόκληρη μια προειδοποίηση για τον αντίκτυπο του ανθρώπου στο περιβάλλον και πώς οι πράξεις μας μπορούν να προκαλέσουν πανδημίες. Σαν αυτή του κορονοϊού...

Ένας από τους επιστημονικούς συμβούλους του ''Contagion'' -που δέκα, περίπου, χρόνια μετά την πρεμιέρα του στους κινηματογράφους ήρθε ξανά στην επιφάνεια λόγω του κορονοϊού- προτρέπει τους ανθρώπους να δώσουν βάση στο τελευταίο πεντάλεπτο της ταινίας, εξηγώντας πως είναι ένα εξαιρετικό μάθημα για το είδος των ανθρώπινων ενεργειών, που προκαλούν πανδημίες, σαν αυτή που ζούμε.

Πριν συνεχίσουμε, δείτε το:

Η Δρ Tracey McNamara, λοιπόν, μια κτηνιατρική παθολόγος, που βοήθησε στα πρώτα στάδια της ταινίας, λέει συγκεκριμένα ότι η τελευταία σκηνή είναι ολόκληρη μια προειδοποίηση για τον αντίκτυπο του ανθρώπου στο περιβάλλον και πώς οι πράξεις μας μπορούν να προκαλέσουν πανδημίες.

Σε μια συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Metro, λέει: «Θα ήθελα, καθώς οι άνθρωποι παρακολουθούν αυτή την ταινία, να δουν προσεκτικά τα τελευταία πέντε λεπτά. Όλο αυτό το σενάριο, αυτό συμβαίνει»!

Τι βλέπουμε στο τέλος;

Ανθρώπους να ξεριζώνουν δέντρα, στα οποία ζουν νυχτερίδες.

Οι νυχτερίδες τρώνε τα φρούτα από τα δέντρα, μην έχοντας, ωστόσο, πουθενά να πάνε, αφού τα σπίτια τους γκρεμίστηκαν, φωλιάζουν στις μάντρες των χοίρων.

Τα άρρωστα περιττώματά τους προσγειώνονται στο έδαφος και γίνονται τροφή για τα γουρούνια.

Ο μολυσμένος χοίρος αποστέλλεται έπειτα σε κάποιο εστιατόριο, όπου προετοιμάζεται από τον σεφ, ο οποίος, αφού έχει επεξεργαστεί και μαγειρέψει το ζώο, χαιρετάει τον χαρακτήρα της Gwyneth Paltrow, Beth, χωρίς πρώτα να πλύνει τα χέρια του.

Είναι το πρώτο άτομο που κολλάει τον ιό, ο οποίος στη συνέχεια εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ταινία, πράγματι, έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με τον τρόπο που μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ξεκίνησε και η πανδημία του κορονοϊού.

«Είμαστε όλοι τόσο επικεντρωμένοι αυτήν τη στιγμή στην κρίση. Ωστόσο, όταν όλα χαλαρώνουν, αυτό που πραγματικά χρειάζεται να γίνει είναι μια πολύ σοβαρή συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε μελλοντικά τις αναδυόμενες πανδημικές απειλές, που σε μεγάλο βαθμό ''αναδύονται'' από τις ανθρώπινες δραστηριότητες», προσθέτει η επιστήμονας.