Κορονοϊός - Γερμανία: Πυροσβέστης έκλεισε το τηλέφωνο στη Μέρκελ γιατί νόμιζε ότι ήταν φάρσα!

Gazzetta team
Κορονοϊός - Γερμανία: Πυροσβέστης έκλεισε το τηλέφωνο στη Μέρκελ γιατί νόμιζε ότι ήταν φάρσα!
Η καγκελάριος της Γερμανίας πήρε τηλέφωνο για να δώσει συγχαρητήρια, αλλά δεν την πίστεψαν και της το έκλεισαν στα... μούτρα.

Ο πυροσβέστης Αντρέ Μούσβικ βρισκόταν στο γραφείο του, όταν την προηγούμενη Δευτέρα στις 19:00 χτύπησε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη του ακουστικού ήταν η Άνγκελα Μέρκελ. Εκείνος πίστεψε ότι ήταν μία από τις φάρσες που κάνει ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός και της το έκλεισε ευγενικά. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και σύμφωνα με την εφημερίδα «Nordkurier», ο ίδιος είπε ότι δεν ήταν επί του παρόντος διαθέσιμος για τέτοια αστεία

Η καγκελάριος δεν... πτοήθηκε και κάλεσε ξανά, καθώς ήθελε να τον ευχαριστήσει για την υπηρεσία που προσέφερε αυτός και οι συνάδελφοί του στην μικρή πόλη Μπέργκεν, την πρωτεύουσα του μεγαλύτερου γερμανικού νησιού Ρίγκεν.

Μέσω του γραφείου Τύπου της, ειδοποίησε ότι ήθελε πραγματικά να μιλήσει με τους πυροσβέστες της εκλογικής της περιφέρειας, αφού από το 1990 εκλέγεται βουλευτής της συγκεκριμένης περιφέρειας με τους περίπου 241.000 ψηφοφόρους. Αυτή τη φορά όταν χτύπησε το τηλέφωνο, ολόκληρη η πυροσβεστική ομάδα ήταν συγκεντρωμένη και ο εν λόγω πυροσβέστης αισθάνθηκε ανακουφισμένος που μπόρεσε να επανορθώσει την «αγένειά»του.

Όπως υποστηρίζει η «Ostsee-Zeitung», η Μέρκελ είχε μάθει ότι οι άνδρες της πυροσβεστικής μετά από ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού, είχαν εγκατασταθεί οικειοθελώς στην πυροσβεστική υπηρεσία επί δύο εβδομάδες χωρίς φίλους και οικογένεια. Ο λόγος; Ήθελαν να είναι έτοιμοι για δράση ανά πάσα στιγμή, μιας και η εκεί πυροσβεστική υπηρεσία τους είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έκτακτης ανάγκης και διάσωσης στο μεγαλύτερο νησί της Γερμανίας.

Η Μέρκελ είπε στους πυροσβέστες ότι τους θεωρεί πολύ σπουδαίους και υποδειγματικούς. Στη συνέχεια, μιλώντας από την καραντίνα, στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται, τους είπε ότι και το δικό της πρώτο τεστ ήταν ευτυχώς αρνητικό και εκκρεμεί το δεύτερο, όπως διηγήθηκε ο Μούσβικ στη «Nordkurier».