Κορονοϊός: «Κύμα» ασθενών στα νοσοκομεία του Λονδίνου

Gazzetta team
Κορονοϊός: «Κύμα» ασθενών στα νοσοκομεία του Λονδίνου
Το αδιαχώρητο επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου, που δέχονται πλήθος σοβαρών ασθενών, ενώ την ίδια στιγμή έχουν ελλείψεις προσωπικού.

Τα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσαςαύξησαν μαζικά την ικανότητα υποδοχής σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν «έκρηξη» του αριθμού των σοβαρά πασχόντων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ένα είδος συνεχούς τσουνάμι», όπως είπε χαρακτηριστικά στο «BBC Radio 4» ο Κρις Χόμπσον, αξιωματούχος του βρετανικού συστήματος υγείας. Η κατάσταση επιδεινώνεται ειδικά από την απουσία του 30% - 50% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως ο ίδιος εξήγησε, κάνοντας λόγο για πρωτοφανές επίπεδο απουσιών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο χθεσινό απολογισμό, 463 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο από την επιδημία Covid-19, ενώ τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα ανήλθαν σε 9.529.

Αντιμέτωπη με την επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση του ΜπόριςΤζόνσον αναγκάσθηκε να επιβάλει γενικό lock down με περιορισμό κυκλοφορίας των πολιτών. Την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει νοσοκομείο εκστρατείας με 4.000 κλίνες σε συνεδριακό κέντρο του Λονδίνου.