Κορονοϊός: Η δραματική μείωση των πτήσεων σε όλο τον κόσμο (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η δραματική μείωση των πτήσεων σε όλο τον κόσμο (vid)
Αεροπλάνα καθηλωμένα στο έδαφος και αεροδρόμια «φαντάσματα» λόγω του κορονοϊού.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν μειώσει τις πτήσεις τους σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Πλέον οι πτήσεις είναι ελάχιστες λόγω του covid-19.

Το «Flight Radar 24» δημοσίευσε ένα βίντεο που απεικονίζεται η μαζική μείωση του αριθμού των αεροσκαφών που πετούν σε όλο τον κόσμο.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, περιμένει πως η εναέρια κυκλοφορία του 2020 θα μειωθεί κατά 38% προτού ξεκινήσει να ανακάμπτει ξανά.

Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους, βάσει προηγούμενων προβλέψεων και δεδομένων.

Σημαντικοί αερομεταφορείς όπως η British Airways και η Virgin Atlantic έχουν ήδη μειώσει το 90% των υπηρεσιών τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair και η easyJet, προγραμματίζουν να κρατήσουν στο έδαφος το σύνολο των στόλων τους τις προσεχείς εβδομάδες.

Άλλες αεροπορικές, όπως η Thai Airways International, έχουν ήδη ακυρώσει σχεδόν όλες τις διεθνείς πτήσεις τους λόγω της πανδημίας.

Οι Thai Airlines σταμάτησαν τις πτήσεις τους στην Ασία και θα αποσυρθούν από την Ευρώπη την 1η Απριλίου. Επίσης θα αναστείλουν πτήσεις στην Αυστραλία στις 27 Μαρτίου.

Η ΙΑΤΑ έχει προειδοποιήσει ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες είναι αντιμέτωπες με την κατάρρευση και θα απαιτήσουν σημαντικά κυβερνητικά πακέτα διάσωσης.