Μία γυναίκα κόλλησε το νέο κοροναϊό για δεύτερη φορά

Gazzetta team
Μία γυναίκα κόλλησε το νέο κοροναϊό για δεύτερη φορά
Μία Γιαπωνέζα βρέθηκε για δεύτερη φορά θετική στον covid-19. Άρχισε να αποβιβάζεται το πλήρωμα του Diamond Princess.

Μία Γιαπωνέζα τουριστική οδηγός βρέθηκε θετική στον νέο κοροναϊό για δεύτερη φορά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η κυβέρνηση της επαρχίας Οσάκα, πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο στη χώρα στον οποίο συμβαίνει αυτό.

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 186, σε σχέση με 170 χθες.


Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε χθες την είδηση ότι η γυναίκα αυτή προσβλήθηκε ξανά από τον covid-19, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

Αν και πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό στην Ιαπωνία, μολύνσεις ατόμων για δεύτερη φορά από τον νέο κοροναϊό έχουν καταγραφεί στην Κίνα.

«Μόλις κάποιος μολυνθεί από την ασθένεια, ενδέχεται ο ιός να παραμένει εν υπνώσει στον οργανισμό του και με σχεδόν ανύπαρκτα συμπτώματα, αν όμως βρει τον δρόμο προς τους πνεύμονες, τότε ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του», δήλωσε ο Φίλιπ Τιέρνο καθηγητής Μικροβιολογίας και Παθολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλά δεν είναι γνωστά για τον νέο κοροναϊό. «Δεν είμαι βέβαιος ότι δεν είναι διφασική (νόσος), όπως ο άνθρακας», πρόσθεσε, κάτι που σημαίνει ότι αφού η ασθένεια φαίνεται να υποχωρεί, επανέρχεται.

Στο μεταξύ ένα μέρος των εκατοντάδων μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, που βρίσκεται αγκυροβολημένο σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα εδώ και τρεις εβδομάδες εξαιτίας του νέου κοροναϊού, άρχισε να αποβιβάζεται σήμερα, αλλά θα τεθεί υπό παρακολούθηση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Διακόσια μέλη του πληρώματος άρχισαν να αποβιβάζονται σήμερα και αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί επί αρκετές ημέρες», εξήγησε το υπουργείο Υγείας.

Οι επιβάτες έχουν αρχίσει ήδη να αποβιβάζονται έπειτα από 14 ημέρες που έμειναν σε καραντίνα. Το πλήρωμα, που εκτιμάται σε περίπου 1.000 παρέμενε στο κρουαζιερόπλοιο.