Πέθανε ο Τέρι Τζόουνς των Monty Python

Gazzetta team
Πέθανε ο Τέρι Τζόουνς των Monty Python
H εμβληματική μορφή των Monty Python, ο Τέρι Τζόουνς «έφυγε» σε ηλικία 77 ετών.

Ο Τέρι Τζόουνς των Monty Python, ο Ουαλός ηθοποιός και σκηνοθέτης, πέθανε σε ηλικία 77 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια και ο μάνατζέρ του.

Ο δημιουργός της ταινίας «Η Ζωή του Μπράιαν», έπασχε από μία μορφή άνοιας εδώ και πολλά χρόνια και το τελευταίο διάστημα η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και όλοι περίμεναν το... μοιραίο.

Εμφανίστηκε στο Flying Circus της τηλεοπτικής σειράς Monty Python υποδυόμενος διάφορους χαρακτήρες και ήταν γνωστός για τις παραστάσεις του στο drag. Το 2016 ανακοινώθηκε ότι ο Jones είχε διαγνωστεί με άνοια.

Η οικογένειά του ανακοίνωσε: «Είμαστε βαθιά λυπημένοι που πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο του αγαπημένου συζύγου και πατέρα, Τέρι Τζόουνς».

«Ο Terry πέθανε το βράδυ της 21ης ​​Ιανουαρίου 2020 σε ηλικία των 77 ετών με τη σύζυγό του Άννα Σοδόστρουμ δίπλα του μετά από μια μακρά, εξαιρετικά γενναία μάχη με την σπάνια μορφή άνοιας, FTD. Τις τελευταίες μέρες, η σύζυγός του, τα παιδιά και πολλοί στενοί φίλοι ήταν συνεχώς μαζί με τον Terry, καθώς «έφυγε» ήρεμα στο σπίτι του στο Βόρειο Λονδίνο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Τέρι Τζόουνς

Γεννημένος στην Ουαλία το 1942, ο Τέρι Τζόουνς ήταν υπεύθυνος για τη συγγραφή μεγάλου μέρους του υλικού του «Monty Python».

Είχε σκηνοθετήσει το «Holy Grail», τo «The Life of Brian» και το «The Sign of Life».

Εργάστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «The Frost Report».

Ο Τέρι και οι Monty Python

Οι Monty Python ενώθηκαν το 1960, άρχισαν να δουλεύουν για τo BBC γράφοντας και παίζοντας και το 1969 συνεργάστηκαν για το «Ιπτάμενο Τσίρκο των Monty Python».

H παραγωγή αυτή ολοκληρώθηκε το 1974.

Ο κύκλος τους έκλεισε το 2014, με 10 παραστάσεις χωρίς όμως τον Γκρέιαμ Τσάπμαν, ο οποίος είχε πεθάνει από καρκίνο το 1989.

Στην τελευταία τους παράσταση παίχτηκαν κάποια από τα πιο γνωστά τους σκετς από το «Το Ιπτάμενο Τσίρκο» και τα έργα «Και τώρα για κάτι εντελώς διαφορετικό» και «Το νόημα της ζωής».

Τα κωμικά και σατιρικά έργα τους είχαν μεγάλη επιρροή στη λαϊκή κουλτούρα στη Βρετανία, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρεάζοντας μετέπειτα Βρετανούς δημιουργούς.