Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία: Τρεις νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Gazzetta team
Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία: Τρεις νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι
Τραγική είναι η κατάσταση με τις φωτιές στην Αυστραλία που αποτεφρώνουν μεγάλες περιοχές, ενώ ήδη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Υπάρχουν έντονοι φόβοι πως τα θύματα θα αυξηθούν. Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον τόνισε χαρακτηριστικά, ότι δεν αποκλείεται να κληθεί ο στρατός να ενισχύσει τους περίπου 1.300 πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες σε κάπου 100 μέτωπα, αφού αναμένεται με βάση τις ενδείξεις η κατάσταση να χειροτερέψει τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα και η πυροσβεστική από τη δική της πλευρά λέει ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει τόσο δύσκολη που δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών...

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερες από 70 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας.

Από την Παρασκευή που ξεκίνησαν οι φωτιές, τουλάχιστον 150 σπίτια καταστράφηκαν και πέντε άνθρωποι είχαν κηρυχθεί αγνοούμενοι από τις αρχές χθες το απόγευμα.


Οι μισές από τις πάνω από 70 πυρκαγιές που κατακαίνε τη Νέα Νότια Ουαλία μαίνονταν ανεξέλεγκτες. Στο Κουίνσλαντ, πάνω από 50 πυρκαγιές ήταν ενεργές και χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Πραγματικά δεν υπάρχουν βροχοπτώσεις, σημαντικές βροχοπτώσεις, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και πιθανόν και στις αρχές της νέας χρονιάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάικ Γουάσινγκ, υπηρεσιακός επικεφαλής της πυροσβεστικής και των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης του Κουίνσλαντ, αποδίδοντας αυτές τις φωτιές στην ξηρασία που αντιμετωπίζει η "πράσινη" ήπειρος.